• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie ugunskura tiekoties ar skautiem un gaidām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.11.2010., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/220494

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

02.11.2010., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie ugunskura tiekoties ar skautiem un gaidām

Valsts prezidents Valdis Zatlers, Latvijas skautu un gaidu patrons, 29.oktobrī Līgatnes novadā pirmo reizi viesojās skautu un gaidu nometnē, kur tikās ar nometnes dalībniekiem un pie kopīga ugunskura diskutēja par katra cilvēka iespējām būt noderīgam un uzticīgam Latvijai un to, kas ikvienu sasaista ar dzimteni un ļauj ar to lepoties.

Valsts prezidents pauda uzskatu, ka ikvienam, tajā skaitā skautiem un gaidām, ir būtiski mācīties un pilnveidot sevi – attīstīt sevī tādas īpašības kā izpalīdzība, draudzīgums, atsaucība, drosme un apgūt noderīgas prasmes – zināšanas par dabu un dzīvi dabā, apgūt paražas un sekot tradīcijām.

Viņš uzsvēra arī to, ka ir būtiski dzīvot ar domu, ka Latvija “ir mana zeme, vienīgā īstā, kur varu justies kā mājās, un meklēt iespējas te mācīties un likt lietā savus talantus, spējas un prasmes. Latvijas valsts mūsu prātos un sirdīs ir pastāvējusi jau 92 gadus”. Viņš uzsvēra, ka pasaule ir ļoti dažāda, bet Latvija mums katram sirdī ir vislabākā vieta pasaulē, un katrs, arī skauti un gaidas, var pielikt roku, lai tā kļūtu vēl labāka. V.Zatlers aicināja skautus un gaidas būt par paraugu citiem, saudzējot vidi, daloties zināšanās un sniedzot palīdzīgu roku tiem, kuri nokļuvuši grūtās situācijās.

Savukārt nometnes dalībnieki aktīvi iesaistījās sarunā ar Valsts prezidentu un interesējās par viņa izjūtām par latvietību un atbildību viņa darbā. Jaunieši atzina, ka šādas nometnes viņiem ļauj satikt savus draugus un būt ar tiem kopā, bet Valsts prezidents uzsvēra, ka katra šāda tikšanās ar saviem draugiem rada viņam prieku.

Līgatnes novadā notiekošā nometne bija pēdējā šā gada skautu un gaidu rudens nometne, kurā piedalījās vairāk nekā 70 dalībnieku no Rīgas un Valmieras, tajā skaitā arī jaunieši, kuri tikai šogad sākuši darboties organizācijā. Nometnes ietvaros skautiem un gaidām notiek nodarbības par pajumtes jeb zemnīcas būvēšanu, pārgājiens, kā arī piedzīvojumu spēles un citas aktivitātes.

Valsts prezidents par Latvijas Skautu un gaidu centrālās organizācijas goda prezidentu kļuva un patrona pienākumus uzņēmās 2009.gada 10.jūnijā. Visā pasaulē skautu un gaidu kustības pamatā ir brīvprātības princips un tāds organizācijas modelis, kas jau no bērnības veido izpratni par atbildību un procesiem organizācijā. Skautu un gaidu kustība cenšas attīstīt patriotismu pret savu ģimeni, ciemu, pilsētu un valsti.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!