• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
2010.gada 2.oktobrī ievēlētās Latvijas Republikas 10. Saeimas deputāti savās darba vietās (2.novembrī). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.11.2010., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/220503

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par starptautiskajām militārajām mācībām

Vēl šajā numurā

02.11.2010., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

2010.gada 2.oktobrī ievēlētās Latvijas Republikas 10. Saeimas deputāti savās darba vietās (2.novembrī)

Par 10. Saeimas pirmo sēdi

2.novembrī pulksten 10 uz pirmo sēdi sanāk 10.Saeimas deputāti. Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmi jaunievēlētā Saeima uz pirmo sēdi sanāk novembra pirmajā otrdienā, kad beidzas iepriekšējās Saeimas pilnvaras. No rīta pulksten 9 Saeimas nama vestibilā, Jēkaba ielā 11, sāksies jaunievēlēto deputātu reģistrācija.

10.Saeimas pirmo sēdi atklās un līdz jaunā Saeimas priekšsēdētāja ievēlēšanai vadīs 9.Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze. Jaunievēlēto Saeimu uzrunās Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Jaunajai Saeimai vispirms būs jāievēlē balsu skaitītāji, kā arī pagaidu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija, kas īpašā komisijas sēdē pārbaudīs vēlēšanu materiālus un sūdzības par vēlēšanām, ja tādas iesniegtas Centrālajā vēlēšanu komisijā. Komisijai būs jāsagatavo ziņojums Saeimai par deputātu pilnvaru apstiprināšanu.

Pēc pagaidu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas ziņojuma noklausīšanās 100 personām, kas ievēlētas 10.Saeimā, alfabēta secībā būs jādod svinīgs solījums: “Es, uzņemoties Saeimas deputāta amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā zvēru (svinīgi solu) būt uzticīgs Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās apziņas. Es apņemos ievērot Latvijas Satversmi un likumus.” Katram loceklim solījums jāapliecina ar savu parakstu.

Pēc svinīgā solījuma došanas Saeima balsos par lēmuma projektu par 10.Saeimas deputātu pilnvaru apstiprināšanu.

Tāpat 10.Saeimai pirmajā sēdē būs jāievēlē Saeimas Prezidijs, kurš sastāv no Saeimas priekšsēdētāja, viņa diviem biedriem, sekretāra un viņa biedra. Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli par Saeimas Prezidija katram amatam izvirzītajiem kandidātiem balso vienlaikus aizklātā balsošanā ar vēlēšanu zīmēm.

2.novembra sēdē Saeima iepazīsies ar Ministru prezidenta ziņojumu par Ministru kabineta pilnvaru nolikšanu.

Plānots, ka jaunievēlētās Saeimas pirmajā sēdē tradicionāli piedalīsies arī ārvalstu diplomātiskā korpusa pārstāvji.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!