• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
PROTOKOLS par Latvijas pievienošanos Marakešas līgumam par Pasaules tirdzniecības organizācijas izveidošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.12.1998., Nr. 388/399 https://www.vestnesis.lv/ta/id/220525

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

SAPRAŠANĀS MEMORANDS starp Latvijas Republiku un Meksikas Savienotajām Valstīm par ģeogrāfisko norādījumu aizsardzību

Vēl šajā numurā

30.12.1998., Nr. 388/399

PAR DOKUMENTU

Veids: starptautisks dokuments

Pieņemts: 14.10.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
PROTOKOLS
par Latvijas pievienošanos Marakešas līgumam par Pasaules tirdzniecības organizācijas izveidošanu

Pasaules tirdzniecības organizācija (turpmāk tekstā saukta "PTO"), pēc PTO Vispārējās padomes apstiprinājuma saņemšanas Marakešas līguma, kas ir Pasaules tirdzniecības organizācijas pamatā (turpmāk tekstā saukts "PTO Līgums"), XII panta ietvaros un Latvijas Republika (turpmāk tekstā "Latvija"),

atzīmējot Darba grupas Ziņojumu par Latvijas iestāšanos PTO dokumentā WT/ACC/LVA/ ... (turpmāk tekstā "Darba grupas ziņojums"),

atsaucoties uz sarunu rezultātiem par Latvijas iestāšanos PTO,

vienojas par sekojošo:

I daļa. VISPĀRĒJI NOSACĪJUMI

1. Šī Protokola spēkā stāšanās brīdī Latvija pievienojas PTO Līgumam šī līguma XII panta ietvaros un tādejādi kļūst par PTO Dalībvalsti.

2. PTO Līgums, kam Latvija pievienojas, ir PTO Līgums, kas ticis rektificēts, labots vai citādi izmainīts ar tādu juridisku instrumentu palīdzību, kas stājušies spēkā pirms šī Protokola spēkā stāšanās. Šis Protokols, kam jāatbilst Darba grupas Ziņojuma 131. paragrāfam, ir PTO Līguma neatņemama sastāvdaļa.

3. Ja nav citādi paredzēts paragrāfos, kas attiecas uz 131. Darba grupas Ziņojuma paragrāfu, tās saistības Daudzpusējos tirdzniecības līgumos PTO Līguma pielikumā, kas jāīsteno laika posmā pēc šī Līguma spēkā stāšanās brīža, Latvijā jāīsteno tā, it kā tā būru akceptējusi šo Līgumu tā spēkā stāšanās brīdī.

4. Latvija drīkst saglabāt pasākumu, kas ir pretrunā ar GATS ll paragrāfu, ja šis pasākums ir atspoguļots ll panta Izņēmumu sarakstā šī Protokola pielikumā un atbilst GATS esošā ll panta pielikumam par Izņēmumu nosacījumiem.

II daļa. GRAFIKI

5. Šim Protokolam pievienotie Grafiki jāpārveido par Latvijas Koncesiju un saistību grafiku Vispārējā līguma par tarifiem un tirdzniecību 1994 (turpmāk tekstā "GATT 1994") pielikumā un Īpašo saistību grafiku Vispārējā līguma par pakalpojumu tirdzniecību (turpmāk tekstā GATS) pielikumā. Grafikā uzskaitīto koncesiju un saistību secība ir jāīsteno tā, kā tas noteikts attiecīgā Grafika attiecīgajās daļās.

6. Atsauces nolūkā uz GATT 1994 ll panta 6.(a) paragrāfu šī Līguma datumā, šī Protokola Pielikumā esošo Koncesiju un saistību Grafika piemērošanas datums ir datums, kad šis Protokols stājas spēkā.

III daļa. BEIGU NOSACĪJUMI

7. Šis Protokols tiks atvērts Latvijas akceptam to parakstot, vai citādi līdz 1999. gada 1. maijam.

8. Šis Protokols stāsies spēkā trīsdesmitajā dienā pēc tā akceptēšanas dienas.

9. Šis Protokols tiks deponēts pie PTO Ģenerāldirektora. PTO Ģenerāldirektoram ir pienākums nekavējoties nosūtīt šī Protokola sertificētu kopiju un paziņojumu par pievienošanos saskaņā ar 7. paragrāfu katrai PTO Dalībvalstij un Latvijai.

10. Šis Protokols ir jāreģistrē saskaņā ar Apvienoto Nāciju Hartas 102. pantu.

11. Parakstīts Ženēvā, tūkstoš deviņi simti deviņdesmit astotā gada 14. oktobrī vienā eksemplārā angļu, franču un spāņu valodās, kur katrs no tekstiem ir autentisks, izņemot to, ka šeit pievienotajā Grafikā var būt norāde par tā teksta autentiskumu tikai vienā vai vairākās šajās valodā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!