• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimā. Ar lietišķu un saturīgu parlamentāro darbu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.02.1999., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22063

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uz valsts robežas. Savas tautas sardzē

Vēl šajā numurā

25.02.1999., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimā. Ar lietišķu un saturīgu parlamentāro darbu

Jānis Straume, Saeimas priekšsēdētājs, — vakar, 24.februārī, "Latvijas Vēstnesim"

S2.JPG (16027 BYTES) Turpinājums no 1.lpp.

— Kāda tuvākajā laikā paredzama Saeimas ārpolitiskā darbība? Iepriekšējā intervijā jau sacījām, ka aprīļa beigās Tallinā paredzēta Ziemeļeiropas valstu un Baltijas valstu parlamentu vadītāju tikšanās pēc formulas "5+3". Kā šī sanāksme tiek rīkota?

— Jau šomēnes Saeimas kancelejas direktora vietnieks Valdis Ziemelis dosies uz Kopenhāgenu, kur tiks spriests par šīs "5+3" tikšanās sagatavošanu Tallinā. Tur izskatīs arī paredzamo darba kārtību. Šī tikšanās, manuprāt, ārpolitiskajā kontekstā būs viens no būtiskākajiem notikumiem.

Nākamnedēļ man ir paredzēta vizīte Vašingtonā, kur notiks tā sauktā baltiešu konference. Tajā man ir ieplānota uzstāšanās par nacionālo drošību. Būs arī tikšanās ar Amerikā dzīvojošajiem tautiešiem, protams, arī ar ASV Kongresa senatoriem un Pārstāvju palātas deputātiem. Iespējama arī tikšanās ar ASV viceprezidentu Alu Goru. Taču visas šīs tikšanās vēl tiek saskaņotas pa diplomātiskajiem kanāliem.

No ASV es tūdaļ došos uz Londonu, kur paredzēta oficiālā Saeimas delegācijas vizīte. Tur būs tikšanās ar augstām Lielbritānijas parlamenta amatpersonām. Saeimas delegācijā kopā ar mani būs arī Saeimas priekšsēdētāja biedrs Indulis Bērziņš, deputātes Helēna Demakova un Viola Lāzo.

Un tad vēl no 15.līdz 17.martam man kā Saeimas priekšsēdētājam ir paredzēta oficiālā vizīte Dānijā. Tur acīmredzot tikšos ar Dānijas karalieni, ar Dānijas parlamenta vadību, ar premjerministru un ārlietu ministru.

— Bet vai drīzumā ir paredzētas arī ārvalstu parlamentu delegāciju vizītes Rīgā?

— Ņemot vērā pašreizējo valsts budžeta situāciju, mēs Saeimas Pezidijā esam nolēmuši, ka maksimāli būtu jāveicina ārvalstu delegāciju uzņemšana Latvijā. Jo tas no budžeta viedokļa iznāk lētāk. Pašlaik Saeimas Ārlietu komisija, piemēram, ļoti aktīvi kontaktējas ar saviem kolēģiem Vācijā. Īpaši svarīgi ir tas, ka pašlaik Vācija ir prezidējošā valsts Eiropas Savienībā. Bundestāga deputātu ierašanās Latvijā iespējama jau vistuvākajā laikā.

Paredzams, ka aprīļa beigās tā sauktās "5+3" tikšanās laikā tiks saskaņota mana vizīte Somijā. Tas būtu ļoti būtiski, jo Somija būs Eiropas Savienības prezidējošā valsts šā gada otrajā pusē.

Mintauts Ducmanis,

"LV" Saeimas un valdības lietu

korespondents

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!