• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vakar, 2010.gada 3.novembrī, jaunā Ministru kabineta pirmajā, svinīgajā sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.11.2010., Nr. 175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/220676

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vakar, 2010.gada 3.novembrī, Saeimas ārkārtas sēdē

Vēl šajā numurā

04.11.2010., Nr. 175

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vakar, 2010.gada 3.novembrī, jaunā Ministru kabineta pirmajā, svinīgajā sēdē


Jaunā Ministru kabineta svinīgajā sēdē 3.novembrī (no kreisās): izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks, finanšu ministrs Andris Vilks, kultūras ministre Sarmīte Ēlerte, satiksmes ministrs Uldis Augulis, iekšlietu ministre Linda Mūrniece, vides ministrs Raimonds Vējonis, Ministru prezidenta biedrs, aizsardzības ministrs Artis Pabriks, Valsts prezidents Valdis Zatlers, Ministru prezidents, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Valdis Dombrovskis, Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane, ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis, tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, ekonomikas ministrs Artis Kampars, labklājības ministre Ilona Jurševska un veselības ministrs Juris Bārzdiņš

Valsts prezidents Valdis Zatlers:

Augsti godājamais Ministru prezidenta kungs [Valdis Dombrovskis], es apsveicu jūs ar veiksmīgi izveidoto Ministru kabinetu!

Cienītās ministres, godātie ministri, es apsveicu jūs ar iegūto Saeimas uzticību!

Šī, protams, ir svinīga sēde, bet es gribu arī teikt, ka tā ir pirmā darba sēde. No jums tiek gaidīts 2011.gada budžets – darbs, ar ko nedrīkst kavēties. Šeit netiek dotas ne 100 dienas, ne vairāk dienu. Labākais scenārijs Latvijas valstij būtu, ja jūs pieņemtu šo budžetu līdz šā gada beigām un tas varētu stāties spēkā ar 2011.gada janvāri. Dažiem no jums ir arī pieredze iepriekšējos gados, ko nozīmē, ja valsts budžets pat labvēlīgākā situācijā tiek pieņemts tikai jaunā gada pirmajos mēnešos. Šobrīd mēs esam nopietnā ekonomiskajā situācijā un jūsu uzdevums ir būt rūpīgiem, strādāt daudz un budžetu pieņemt līdz gada beigām.

Es gribu aicināt jūs arī saprast, ka, protams, jūs katrs gribat būt savas nozares vientuļais bruņinieks, kas cīnās šeit, valdībā, kā bruņinieku turnīrā par finansēm savai nozarei un savā nozarē strādājošajiem, tomēr daudz efektīvāk būs, ja jūs strādāsiet kā viena komanda. Komanda, kas pārvalda Latvijas valsti pēc labākās apziņas, pielietojot visas savas kompetences un zināšanas, jo to no jums gaida mūsu valsts iedzīvotāji. Protams, neaizmirstiet, ka katram ministram ir jāizvirza vismaz viena prioritāte un vismaz viens skaidrs, sabiedrībai saprotams mērķis. Es novēlu jums neapmaldīties daudzo prioritāšu un daudzo mērķu mežā, jo, kā rāda pieredze, tad pazūd būtiskais un galvenais.

Ilgtermiņā es vēlētos, lai jūs pievērstos trim galvenajām tēmām – bezdarbam, demogrāfijai un enerģētikas politikai. Ja tas būs likts jūsu darba pamatā, mēs būsim pārliecināti, ka šī valdība strādās veiksmīgi.

Ministru prezidenta kungs, ministri, novēlu jums veiksmi šajā grūtajā, sūrajā darbā!


Valsts prezidenta Valda Zatlera uzruna svinīgajā Ministru kabineta sēdē 2010.gada 3.novembrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!