• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pašvaldību finansējumu Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.11.2010., Nr. 176 https://www.vestnesis.lv/ta/id/220759

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Zivju fonda finansējuma izlietojumu

Vēl šajā numurā

05.11.2010., Nr. 176

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pašvaldību finansējumu Latvijā

Finanšu ministrijā 3.novembrī viesojās Eiropas Padomes Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa delegācija, lai gūtu pārskatu par pašvaldību darbību un funkcijām Latvijā, kā arī vērtētu Eiropas vietējo pašvaldību hartā noteikto principu ievērošanu.

FM valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis informēja kongresa pārstāvjus par Latvijas finanšu situāciju, līdz šim paveikto budžeta sabalansēšanā un ekonomikas stabilizēšanā, kā arī par plāniem 2011.gadā turpināt stingru fiskālo politiku, nodrošinot Latvijas virzību uz ekonomikas atveseļošanos un pievienošanos eirozonai 2014.gadā. Tāpat M.Bičevskis stāstīja par veikto administratīvi teritoriālo reformu un valsts finanšu atbalstu reformas veikšanai.

Savukārt FM valsts sekretāra vietniece Baiba Bāne detalizēti pastāstīja par pašvaldību budžeta veidošanu, ieņēmumu un izdevumu struktūru, pašvaldību finanšu izlīdzināšanas sistēmu, valsts un pašvaldību kompetenci nodokļu politikā un iekasēšanā, pašvaldību aizņemšanās iespējām un ES fondu projektu realizāciju.

Eiropas Padomes Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa viceprezidents Žans Kolds Frekons pateicās par noderīgo informāciju, kā arī norādīja, ka Latvijas izveidotā pašvaldību finanšu izlīdzināšanas sistēma ir ļoti laba un izveidota atbilstoši Eiropas vietējo pašvaldību hartai.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!