• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Zivju fonda finansējuma izlietojumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.11.2010., Nr. 176 https://www.vestnesis.lv/ta/id/220763

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrija: Par Elektronisko sakaru regulatoru biroja mājvietu

Vēl šajā numurā

05.11.2010., Nr. 176

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Zivju fonda finansējuma izlietojumu

“Interese par Zivju fonda finansiālo atbalstu šogad bija daudz lielāka, nekā pieejamais atbalsta finansējums pieļāva. Lai nākamgad Zivju fonda finansējuma pietiktu pēc iespējas vairāk projektu īstenotājiem, būs nepieciešami normatīvo aktu grozījumi,” Zemkopības ministrijā (ZM) notikušajā Zivju fonda padomes sēdē norādīja Zivju fonda padomes vadītājs, ZM Zivsaimniecības politikas departamenta direktors Normunds Riekstiņš.

Lielākā daļa no Zivju fondam piešķirtajiem 2010.gada valsts budžeta dotācijas līdzekļiem līdz šā gada 3.novembra padomes sēdei jau bija apgūta, tāpēc sēdē tika izskatīti divi projekti, kas iesniegti Zivju fonda pasākuma “Zivju resursu aizsardzības pasākumi, ko veic valsts iestādes vai pašvaldības, kuru kompetencē ir zivju resursu aizsardzība” ceturtajā kārtā: Alūksnes novada pašvaldības projekta iesniegums “Alūksnes novada publisko ūdenstilpņu zivju resursu aizsardzība” un Dagdas novada pašvaldības projekta iesniegums “Zivju resursu uzraudzības efektivitātes paaugstināšana Dagdas novada ezeros”. Zivju fonda padome nolēma abus projektus atbalstīt, piešķirot to īstenošanai 4785 latu finansējumu.

Šogad Zivju fonda padome ir apstiprinājusi 48 projektus: piecus projektus pasākumā “Zinātniskās pētniecības programmu finansēšana un līdzdalība starpvalstu sadarbībā zinātniskajos pētījumos zivsaimniecībā”, 25 projektus pasākumā “Zivju resursu pavairošana un atražošana publiskajās ūdenstilpēs un ūdenstilpēs, kurās zvejas tiesības pieder valstij, kā arī citās ūdenstilpēs, kas ir valsts vai pašvaldību īpašumā”, 13 projektus pasākumā “Zivju resursu aizsardzības pasākumi, ko veic valsts iestādes un pašvaldības, kuru kompetencē ir zivju resursu aizsardzība”, divus projektus pasākumā “Dalība starptautiskos pasākumos, konferencēs un apmācībā saistībā ar zivju resursu pētījumiem, to racionālu un saudzīgu izmantošanu, atražošanu un aizsardzību” un trīs projektus pasākumā “Sabiedrības informēšanas pasākumi par zivju resursu pētījumiem”.

Lai 2011.gadā Zivju fonda finansējums tiktu piešķirts labākajiem projektiem, tiks veikti normatīvo aktu grozījumi, kas precizēs projektu izskatīšanas kārtību, iespēju projektus noraidīt jau pirms vērtēšanas punktu piešķiršanas, kā arī dos iespēju lemt par samazināta atbalsta piešķiršanu projektam. Būs arī noteikta iespēja palielināt projekta īstenošanai izmaksāto avansu un pielietot starpmaksājumu, ņemot vērā projektu iesniedzēju statusu. Pašvaldību deleģētajām biedrībām būs iespēja iesniegt projektus zivju atražošanai ar pašvaldību saskaņojumu. Normatīvo aktu grozījumos tiks risināti arī iesniedzamo projekta dokumentu vienkāršošanas jautājumi un veikti citi precizējumi.

Diskusijā par paredzamajiem grozījumiem Ministru kabineta 1995.gada 19.decembra noteikumos Nr.388 “Zivju fonda nolikums” padomes locekļi izteica priekšlikumus par atbalsta pretendentu loka paplašināšanu, ļaujot arī biedrībām pieteikt projektus pasākumā “Zivju resursu pavairošana un atražošana publiskajās ūdenstilpēs un ūdenstilpēs, kurās zvejas tiesības pieder valstij, kā arī citās ūdenstilpēs, kas ir valsts vai pašvaldību īpašumā”, ja pašvaldība deleģējusi biedrībai ūdenstilpes apsaimniekošanu un ja projekts ir saskaņots ar pašvaldību.

Savukārt grozījumu projektā Ministru kabineta 2010.gada 2.marta noteikumiem Nr.215 “Noteikumi par valsts atbalsta piešķiršanu zivsaimniecības attīstībai no Zivju fonda finanšu līdzekļiem” būtiskākais varētu būt avansa palielināšana atbalsta saņēmējiem no 40 uz 50 procentiem no projektam piešķirtā finansējuma, kā arī iespēja projekta izpildes gaitā saņemt starpmaksājumus līdz 40 procentiem no projektam piešķirtā finansējuma, ja ir noslēgts līgums ar Lauku atbalsta dienestu un pēc projekta posma īstenošanas radusies auditējama vērtība.

Zivju fonda padomes sēdē izskatīta arī Zivju fonda padomes sekretariāta apkopotā informācija par šā gada ieņēmumiem valsts budžetā Zivju fonda dotācijas veidošanai un Zivju fonda 2010.gada dotācijas finansējuma izlietojums.

Ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!