• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jelgavas pilsētas domes 2010. gada 23. septembra saistošie noteikumi Nr. 10-15 "Jelgavas pilsētas sabiedriskās kārtības noteikumi". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.11.2010., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/220861

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nacionālo interešu aizstāvību Eiropas Savienībā

Vēl šajā numurā

09.11.2010., Nr. 177

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jelgavas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 10-15

Pieņemts: 23.09.2010.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.10-15

Jelgavā 2010.gada 23.septembrī

Jelgavas pilsētas sabiedriskās kārtības noteikumi

Apstiprināti ar Jelgavas pilsētas domes
2010.gada 23.septembra lēmumu Nr.11/1

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 14.panta trešo daļu
un 43.panta pirmās daļas 4.punktu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka sabiedriskās kārtības normas un atbildību par to neievērošanu Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā un ir saistoši visām fiziskajām un juridiskajām personām.

2. Terminu skaidrojums šo noteikumu izpratnē:

2.1. datorsalons – vieta, kurā sniedz datora un datortehnikas izmantošanas pakalpojumus;

2.2. sabiedriska vieta – brīvi pieejama teritorija neatkarīgi no tās īpašuma formas, ja tā kalpo sabiedrības kopējo vajadzību un interešu nodrošināšanai.

II. Aizliegumi, ierobežojumi un sodi par to pārkāpšanu

3. Par mitināšanos (nakšņošana, gulēšana u.tml.) sabiedriskā vietā – izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz divdesmit latiem.

4. Par uzmākšanos ar zīlēšanu, buršanu vai ubagošanu sabiedriskā vietā – izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz divdesmit latiem.

5. Par nepiederošu personu atrašanos būvlaukumos, jaunceltnēs vai neapdzīvotās ēkās, bez saskaņošanas ar nekustamā īpašuma īpašnieku, – izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz piecdesmit latiem.

6. Par profilaktisko mehāniska transportlīdzekļa apkopi (eļļas vai citu motora šķidrumu maiņa, motora mazgāšana u.tml.) un tā mazgāšanu ārpus šim nolūkam paredzētā vietā – uzliek naudas sodu līdz simts latiem. Par atkārtotu pārkāpumu uzliek naudas sodu līdz piecsimts latiem.

7. Par spļaušanu, atkritumu izmešanu vai dabisko vajadzību nokārtošanu tam neparedzētā sabiedriskā vietā –uzliek naudas sodu līdz piecdesmit latiem.

8. Par sēdēšanu sabiedriskā vietā uz atpūtas soliņa atzveltnes un uz ielu brauktuves norobežojošajām konstrukcijām, kā arī staigāšanu vai stāvēšanu uz atpūtas soliņiem vai gulēšanu uz tiem – izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz divdesmit latiem.

9. Par ēku, žogu, citu būvju un arhitektonisko elementu bojāšanu, tajā skaitā apzīmēšanu vai aprakstīšanu, – uzliek naudas sodu līdz simts latiem.

10. Par peldēšanos vietās, kur tas ir aizliegts, kā arī aiz peldvietu norobežojuma (bojām) vai lekšanu no tilta – izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz piecdesmit latiem.

11. Par valsts un pašvaldības informatīvo zīmju vai citu sabiedriskās lietošanas objektu patvaļīgu noņemšanu vai uzstādīšanu, bojāšanu vai pārvietošanu – uzliek naudas sodu līdz piecdesmit latiem.

12. Par stāvoša kravas automobiļa motora darbināšanu ilgāk par piecām minūtēm laikā no plkst.22.00 līdz plkst.6.00, ja tas nav saistīts ar preču piegādi vai neatliekamiem remontdarbiem, teritorijā, kas nav dzīvojamā zona vai daudzdzīvokļu māju pagalms, – kravas automobiļa vadītājam izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz desmit latiem.

13. Par nepilngadīgas personas, kas nav sasniegusi 18 gadu vecumu, atrašanos datorsalonā bez vecāku vai personu, kas viņus aizstāj, pavadības laikā no plkst.22.00 līdz plkst. 6.00 – datorsalona īpašniekam, tiesiskajam valdītājam vai lietotājam uzliek naudas sodu no piecdesmit līdz divsimts latiem. Ja pārkāpums izdarīts atkārtoti, – uzliek naudas sodu no divsimts līdz piecsimts latiem.

14. Par nepilngadīgo personu, kas nav sasniegušas 16 gadu vecumu, atrašanos sabiedriskā vietā bez vecāku vai personu, kas viņus aizstāj, pavadības laikā no plkst.22.00 līdz plkst.6.00 – vecākiem vai personām, kas viņus aizstāj, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu no desmit līdz trīsdesmit latiem.

III. Saistošo noteikumu izpildes kontrole

15. Kontrolēt šo noteikumu izpildi un sastādīt administratīvo protokolu atbilstoši savai kompetencei ir tiesīgas sekojošas amatpersonas:

15.1. Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs;

15.2. Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks;

15.3. Jelgavas pilsētas pašvaldības izpilddirektors;

15.4. Jelgavas pilsētas domes deputāti.

16. Policijas tiesības kontrolēt šo saistošo noteikumu prasību izpildi nosaka likums "Par policiju".

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A.Rāviņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!