• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Igaunijā, Tallinā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.11.2010., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/220940

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrs: Tiekoties ar topošajiem jaunajiem Latvijas līderiem

Vēl šajā numurā

09.11.2010., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Igaunijā, Tallinā


Lai apspriestu ekonomiskās situācijas stabilizēšanos un eiro ieviešanas svarīgumu valsts finanšu sektora stabilizēšanā, Latvijas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis piektdien, 5.novembrī, uzturējās darba vizītē Igaunijas galvaspilsētā Tallinā, kur tikās ar Igaunijas premjerministru Andrusu Ansipu (attēlā) un piedalījās sava kolēģa rīkotajās oficiālajās pusdienās. Tāpat Valdis Dombrovskis vizītes laikā tikās ar Igaunijas prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu, kā arī Paides pilsētas uzņēmumā “Sakret” piedalījās Latvijas un Igaunijas būvmateriālu ražotāju biznesa forumā
 Foto: Līga Krapāne, VK

Latvijas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis sarunā ar Igaunijas prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu
Foto: Līga Krapāne, VK

5.novembrī darba vizītes laikā Tallinā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar Igaunijas premjerministru Andrusu Ansipu.

Viņi pārrunāja ekonomisko situāciju un tās stabilizācijas pazīmes Latvijā. Amatpersonas atzīmēja eiro ieviešanas nozīmīgumu valsts finanšu sektora stabilizēšanā, finanšu resursu pieejamības veicināšanā, tādējādi radot pozitīvu ietekmi ilgtermiņa tautsaimniecības izaugsmei. Preses konferencē Igaunijas premjerministrs A.Ansips atzinīgi novērtēja Latvijas premjera lielo ieguldījumu ekonomiskās krīzes pārvarēšanā Latvijā un novēlēja turpināt tikpat veiksmīgi iesāktās strukturālās reformas un pasākumus tautsaimniecības izaugsmes nodrošināšanā.

V.Dombrovskis atzīmēja lieliskās abu valstu divpusējās attiecības visos līmeņos un pārrunāja šā gada 10.decembrī gaidāmo konferenci par Latvijas un Igaunijas nākotnes sadarbības ziņojuma īstenošanu. Konferencē plānots diskutēt par abu valstu sadarbību izglītības, kultūras un plašsaziņas līdzekļu jomā, uzņēmējdarbības vides un infrastruktūras sektoros, kā arī tūrisma jomā.

Ministru prezidents pateicās par Igaunijas valdības lēmumu atdot 1989.gadā Latvijas valdības izsniegto aizdevumu 185 tūkstošu ASV dolāru apmērā. Amatpersonas tāpat pārrunāja divpusējo sadarbību ekonomikā un enerģētikā, kā arī abu valstu sadarbību ES lēmumu pieņemšanā.

Turpinot darba vizīti Igaunijā, V.Dombrovskis tikās ar Igaunijas prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu.

Igaunijas prezidents apsveica Latvijas Ministru prezidentu ar uzvaru vēlēšanās un izteica atzinību, ka V.Dombrovskis pēc atkārtotas apstiprināšanas valdības vadītāja amatā pirmajā ārvalstu vizītē devies tieši uz Igauniju, tādējādi uzsverot abu valstu ciešās divpusējās attiecības. Abas amatpersonas vienojās par sadarbības stiprināšanas nepieciešamību transporta un infrastruktūras, enerģētikas un aizsardzības jomā.

Premjers V.Dombrovskis sarunās par abu valstu ekonomisko sadarbību izklāstīja Latvijas valdības pasākumus uzņēmējdarbības vides veicināšanā, mazinot administratīvos šķēršļus un novirzot ES fondu finansējumu inovatīvu un eksportspējīgu uzņēmumu attīstībā. Tāpat viņš kā jaunās valdības primāro uzdevumu minēja nākamā gada budžeta izstrādi un apstiprināšanu līdz šā gada beigām, vienojoties jau 8.novembrī sadarbības padomē par budžeta izstrādes grafiku un valdības sēžu skaita palielināšanu.

Vēl Ministru prezidents un viņa delegācija apmeklēja rūpnīcu “Sakret”, kurā notika Latvijas un Igaunijas būvmateriālu ražotāju biznesa forums.

Šī bija pirmā Ministru prezidenta V.Dombrovska vizīte ārvalstīs kopš atkārtotas apstiprināšanas Ministru prezidenta amatā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!