• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministre: Sveicot sociālos darbiniekus svētku dienā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.11.2010., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/220944

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par laulību šķiršanas bezstrīdus procesu

Vēl šajā numurā

09.11.2010., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministre: Sveicot sociālos darbiniekus svētku dienā

Lai godinātu sociālo darbinieku vērtīgo ieguldījumu, ikdienā palīdzot cilvēkiem, 8.novembrī, Starptautiskajā sociālā darba dienā, labklājības ministre Ilona Jurševska sveica visus sociālā darba profesionāļus.

“Nereti tieši sociālais darbinieks ir pirmais, ar ko runā grūtībās nonācis cilvēks, uzticot viņam savas samilzušās problēmas. Tādos brīžos sociālais darbs kalpo kā pirmā palīdzība psiholoģiska atbalsta ziņā un tieši sociālo darbinieku ieguldījums spēj mazināt spriedzi iedzīvotājos. Sociālais darbs īpaši nozīmīgs kļuvis krīzes apstākļos, kad sabiedrībā pārmaiņu rezultātā samilzušas negācijas un to cilvēku skaits, kuriem nepieciešama sociālā palīdzība,” norāda labklājības ministre.

Šobrīd īpaša uzmanība tiek pievērsta sociālo darbinieku izglītībai un kvalifikācijai, lai ikviens cilvēks, kas vēršas pēc palīdzības, saņemtu kvalitatīvu pakalpojumu un rastu risinājumu savām problēmām. Tāpēc līdz ar administratīvi teritoriālo reformu katrā pašvaldībā ir izveidots sociālais dienests, kurā strādā kvalificēti, profesionāli speciālisti un sniedz nepieciešamo atbalstu sava novada iedzīvotājiem, norāda ministre.

Sociālā darba dienas ietvaros 11. un 12.novembrī notiks konference nozares profesionāļiem “Sociālā darba attīstības virzieni 2012.–2017.: problēmu atspoguļojums un risinājumi”. Pasākumā piedalīsies Labklājības ministrijas, nevalstisko organizāciju, Latvijas Universitātes, pašvaldību sociālo dienestu pārstāvji u.c. Konferences laikā sniegs informāciju par sociālā darba aktualitātēm valstī, novados, pilsētās un pagastos.

Sociālā darba diena ir ikgadējs pasākums, kuru aizsāka svinēt 1996.gadā. Šajā dienā Eiropā notiek gan nacionāla, gan pašvaldību līmeņa pasākumi, kas veltīti sociālo darbinieku lomas atzīmēšanai dažādu sociālo problēmu risināšanā, kā arī lai norādītu tos ierobežojumus, kas ietekmē sociālā darba veikšanu.

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!