• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents - vēstulē masu saziņas līdzekļu vadītājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.02.1999., Nr. 55/56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22100

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

No privatizācijas Latvijā līdz integrācijai Eiropā

Vēl šajā numurā

26.02.1999., Nr. 55/56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— vēstulē masu saziņas līdzekļu vadītājiem

Godātie

masu saziņas līdzekļu vadītāji!

Ar šo vēstuli vēlos uzrunāt Jūs kā ietekmīgas un nozīmīgas varas pārstāvjus, jo no Jūsu izdevumos un raidījumos paustās attieksmes pret valstī notiekošajiem procesiem lielā mērā ietekmējas sabiedrība un izdara secinājumus par konkrētiem notikumiem.

Šajā gadījumā izteikšu savu viedokli un vienlaikus aicinājumu Jūsu vadītajiem medijiem saistībā ar gaidāmo Latviešu karavīru atceres dienu 16.martā.

Šonedēļ valdības sēdē, izvērtējot iekšpolitiskos un ārpolitiskos aspektus, Ministru kabinets vienojās, ka neviens no ministriem nepiedalīsies publiskos 16. marta pasākumos, šādu pašu lēmumu attiecinot arī uz Nacionālo bruņoto spēku militārpersonām.

Arī savās iknedēļas preses konferencēs, atbildot uz žurnālistu jautājumiem par attieksmi pret šo atceres dienu, nekad neesmu slēpis, ka uzskatu šo datumu par neveiksmīgi izraudzītu, jo, manuprāt, daudz piemērotāks datums kaujās kritušo piemiņai ir 11.novembris — Lāčplēša diena. Tieši šajā dienā godinām un pieminam karavīrus, kuri Latvijas armijas formās ar ieročiem rokās cīnījās un krita par Latvijas valsti un tautu.

Tomēr 6. Saeima ir pieņēmusi lēmumu par atceres dienu — 16.martu, kuru tiesiskā valstī jārespektē tik ilgi, kamēr tas nav atcelts vai grozīts.

Ņemot vērā aizvadītā gada 16.marta pasākumu norisi un to atspoguļojuma pieredzi masu saziņas līdzekļos, kā arī sakāpināto sabiedrisko spriedzi un starptautisko rezonansi, valdības vārdā aicinu Jūs, godātie redaktori un producenti, ar izpratni izturēties pret veterānu rīkotajiem pasākumiem. Neapstrīdot žurnālistu profesijas specifiku — iespējami ātrāk un aktuālāk publiskot pēdējās ziņas, aicinu Jūs nepieļaut lētu sensāciju vai klaji provokatīvu materiālu publicēšanu un pārraidīšanu ēterā.

Ministru kabinets ir aicinājis Latvijas iedzīvotājus nepakļauties provokatīviem mēģinājumiem destabilizēt situāciju valstī, rosinot ikvienu sabiedrības pārstāvi pildīt savu pilsonisko pienākumu un nekavējoties informēt valsts drošības iestādes par faktiem, kas liecina par gatavošanos vai mēģinājumiem izraisīt nekārtības vai provokāciju draudus valstī.

Latvijas valdība nosoda jebkādu radikālismu tā galējās formās — nacismu, staļinismu, antisemītismu — un aicina visu sabiedrību nepieļaut tā izpausmes Latvijā!

Ceru uz Jūsu profesionālu atbildību un valstisku kopsakarību izpratni.

Vilis Krištopans,

Ministru prezidents

1999.gada 24.februārī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!