• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par darba dienas pārcelšanu novembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.11.2010., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221038

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

10.11.2010., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par darba dienas pārcelšanu novembrī

Ņemot vērā, ka Valsts darba inspekcija (VDI) saņem ļoti daudz jautājumu par darba dienu pārcelšanu, atgādinām, ka novembrī tiek pārcelta viena darba diena – no piektdienas, 2010.gada 19.novembra, uz sestdienu, 2010.gada 13.novembri.

Uzskatāms, ka darbdienas tiek pārceltas ar visām tās dienas tiesībām un pienākumiem. Darba likums nosaka, ka pirms svētku dienām darba dienas ilgums saīsināms par vienu stundu, ja darba koplīgumā, darba kārtības noteikumos vai darba līgumā nav noteikts īsāks darba laiks. Jāpiebilst, ka 19.novembris nav pirmssvētku diena. Līdz ar to, pārceļot 19.novembra darba dienu uz 13.novembri, tās ilgums paliek nemainīgs – astoņas stundas.

Darba inspekcija atgādina, ja nodarbinātajam 19.novembris ir ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma diena un šis atvaļinājums sākas pēc 13.novembra, tad šim nodarbinātajam 13.novembris ir brīvdiena (pārceltā atvaļinājuma diena).

Darbdienas tiek pārceltas, lai kvalitatīvāk organizētu iedzīvotāju darba un atpūtas laiku, tādējādi nodrošinot, ka tiek efektīvi un optimāli izmantots darba laiks, nepārtraucot darba procesu.

Ministru kabineta lēmums par darba dienu pārcelšanu attiecas tikai uz no budžeta finansējamām valsts pārvaldes iestādēm, bet pašvaldībām, komersantiem, komercsabiedrībām un organizācijām šis rīkojums ir rekomendējošs – tām pašām ir tiesības brīvi noteikt darba un atpūtas laiku.

Sarmīte Bunka–Brilijonka, VDI sabiedrisko attiecību speciāliste

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!