• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par mikrouzņēmuma nodokļa maksātājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.11.2010., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221039

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par budžeta ieņēmumiem šā gada desmit mēnešos

Vēl šajā numurā

10.11.2010., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par mikrouzņēmuma nodokļa maksātājiem

Ekonomikas ministrija atgādina, ka tiem uzņēmumiem, kas no 2011.gada 1.janvāra vēlas iegūt mikrouzņēmumu nodokļa maksātāja statusu, līdz 2010.gada 15.decembrim Valsts ieņēmumu dienestā (VID) jāiesniedz pieteikums, kurā tas apstiprina nodokļa maksātāja atbilstību Mikrouzņēmumu nodokļa likumā noteiktajiem kritērijiem un nosacījumiem attiecībā uz nākamo taksācijas periodu.

Iesniegumu VID (mikrouzņēmuma nodokļa deklarācijas veidlapu) mikrouzņēmums var jau iepriekš sagatavot, izdrukājot to no VID mājaslapas internetā un aizpildot.

Atgādinām, ka saskaņā ar Mikrouzņēmumu nodokļa likumu mikrouzņēmums ir tiesīgs izvēlēties maksāt mikrouzņēmuma nodokli, ja tas atbilst likumā noteiktajiem kritērijiem, t.sk.:

• dalībnieki (ja tādi ir) ir fiziskās personas;

• apgrozījums kalendārajā gadā nepārsniedz 70 000 latu;

• darbinieku skaits jebkurā brīdī ir ne lielāks par pieciem.

Svarīgi atcerēties: ja fiziskā persona ir dalībnieks vairākās sabiedrībās ar ierobežotu atbildību, tiesības izvēlēties maksāt mikrouzņēmumu nodokli ir tikai vienai no šīm sabiedrībām.

Mikrouzņēmumu nodokļa maksātājs ir tiesīgs mainīt izraudzīto mikrouzņēmumu nodokļa maksātāja statusu un kļūt attiecīgi par iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātāju vai uzņēmumu ienākuma nodokļa maksātāju, taču ne agrāk kā pirms attiecīgā taksācijas perioda beigām.

Kā zināms, mikrouzņēmuma nodoklis ietver valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, iedzīvotāju ienākuma nodokli un uzņēmējdarbības riska valsts nodevu par mikrouzņēmuma darbiniekiem, kā arī uzņēmumu ienākuma nodokli vai mikrouzņēmuma īpašnieka iedzīvotāju ienākuma nodokli par mikrouzņēmumu saimnieciskās darbības ieņēmumu daļu. Mikrouzņēmuma nodokļa likme ir 9% no apgrozījuma jeb saimnieciskās darbības ieņēmumiem.

Ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!