• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas un Ziemeļvalstu aizsardzības ministru sanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.11.2010., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221189

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas finanšu atbalstu

Vēl šajā numurā

12.11.2010., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas un Ziemeļvalstu aizsardzības ministru sanāksmi

Piedaloties ikgadējā Baltijas un Ziemeļvalstu aizsardzības ministru sanāksmē Oslo, aizsardzības ministrs Artis Pabriks sarunā ar kolēģiem uzsvēra: “Latvija ir ieinteresēta padziļināt sadarbību ar Ziemeļvalstīm, koncentrējoties uz praktiskiem jautājumiem – ciešāk sadarbojoties militārās izglītības jomā un organizējot kopīgas militārās mācības, kā arī veidojot vienotu ES kaujas grupu.” Ministrs akcentēja, ka redz nepieciešamību ne tikai ciešākai Ziemeļvalstu un Baltijas valstu sadarbībai, bet pat savstarpējai integrācijai.

Sanāksmes laikā notika Ziemeļvalstu un Baltijas valstu aizsardzības ministru tikšanās ar Lielbritānijas aizsardzības ministru, kā arī ar Vācijas un Polijas aizsardzības ministriju valsts sekretāriem, lai apspriestu jautājumu par Ziemeļu reģiona drošību.

A.Pabriks aicināja Ziemeļu reģiona valstīm rast vienotu risinājumu, lai samazināto aizsardzības budžetu ietvaros tiktu saglabātas bruņoto spēku spējas reaģēt uz mūsdienu drošības izaicinājumiem. Ministrs uzsvēra, ka veiksmīgās reformas Latvijas aizsardzības sistēmā var kalpot par labu paraugu citām reģiona valstīm.

9. un 10.novembrī aizsardzības ministrs piedalījās Baltijas un Ziemeļvalstu aizsardzības ministru sanāksmē, lai pārrunātu aktuālus aizsardzības jomas jautājumus.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!