• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par administratīvajiem šķēršļiem izglītības jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.11.2010., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221244

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pirmā bezdelīga: nopietni par Latvijas un Krievijas 1920.gada miera līgumu

Vēl šajā numurā

13.11.2010., Nr. 181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par administratīvajiem šķēršļiem izglītības jomā

11.novembrī notika Valsts kancelejas rīkotā diskusija par funkciju audita izglītības uzraudzības jomā secinājumiem un priekšlikumiem, kurā piedalījās vairāk nekā 50 izglītības iestāžu un uzraudzības iestāžu pārstāvju no visas Latvijas.

Diskusijas ietvaros notika darbs grupās par izglītības iestāžu kvalitātes rādītājiem un optimālo uzraudzības modeli. Diskusijas dalībnieki identificēja būtiskākās problēmas – mainīgas un neskaidras izglītības satura un procesa prasības izglītības iestādēm, funkciju dublēšanās augstākajā izglītībā, piemēram, akreditācijas procesa nodrošināšanā, kā arī tika secināts, ka profesiju klasifikatora standarts ir neatbilstošs mūsdienu prasībām un tas kavē jaunu izglītības programmu attīstību. Kopumā diskusijas dalībnieki atzina, ka identificējamās uzraudzības un kontroles problēmas ir jārisina kopējās izglītības politikas kontekstā.

Funkciju audits atklāja iespējas samazināt izglītības iestāžu uzraudzību un kontroli, tādējādi izglītības iestādes administratīvo darba apjomu samazinot par 60%. Funkciju audits notika šādās jomās: reģistrēšana, licencēšana un akreditācija; statistiskās informācijas pieprasīšana, apkopošana un uzglabāšana; izglītības iestāžu tiešā pārvaldība un satura uzraudzība un izglītības iestāžu administratīvā uzraudzība un kontrole.

Diskusija par administratīvo šķēršļu mazināšanu tiks turpināta Valsts kancelejas un Latvijas Darba devēju konfederācijas rīkotajā konferencē “Labāks regulējums efektīvai pārvaldībai un partnerībai”, kas notiks 25. un 26.novembrī.

Diskusijas tiek rīkotas ar Valsts kancelejas īstenotā Eiropas Sociālā fonda projekta “Administratīvā sloga samazināšana un administratīvo procedūru vienkāršošana” atbalstu. Projekta mērķis ir veicināt valsts un pašvaldību iestāžu darbinieku, jo īpaši to darbinieku, kas ikdienā saskaras ar uzdevumu izstrādāt normatīvo aktu projektus, zināšanu līmeņa celšanos par administratīvā sloga problemātiku un administratīvā sloga samazināšanas nozīmi, ietverot darba praktiskos aspektus, tai skaitā administratīvā regulējuma analīzes metodes administratīvā sloga identificēšanai un novērtēšanai.

Valsts kancelejas
Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!