• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministre: Par līdzfinansējumu dzīvokļa pabalsta izmaksai trūcīgajiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.11.2010., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221253

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību ar Latvijas Pensionāru federāciju

Vēl šajā numurā

13.11.2010., Nr. 181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministre: Par līdzfinansējumu dzīvokļa pabalsta izmaksai trūcīgajiem

Ņemot vērā situāciju pašvaldībās, ir nepieciešams mainīt valsts līdzfinansējuma proporcijas daļu dzīvokļa pabalsta izmaksai, lai sniegtu mērķētāku atbalstu tieši trūcīgām personām. Par to 10.novembrī, tiekoties ar Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdi Andri Jaunsleini un par Sociālās drošības tīklu atbildīgajām ministrijām, vienojās labklājības ministre Ilona Jurševska.

Pašlaik Sociālās drošības tīkla ietvaros dzīvokļa pabalsta izmaksai valsts pašvaldībām līdzfinansē 20% apmērā, bet pašvaldība nodrošina 80% finansējuma. Pieaugot pieprasījumam pēc sociālā atbalsta apkures sezonas laikā, turpmāk dzīvokļa pabalsta izmaksai nepieciešamais valsts līdzfinansējums būtu jānodrošina 50% apmērā, tādējādi mainot atbalsta proporciju pašvaldībām.

Labklājības ministre I.Jurševska uzsver, ka minētais valsts līdzfinansējums iespējams, ja dzīvokļa pabalstu izmaksā tieši trūcīgām personām. Savukārt pašvaldība iespēju robežās no sava sociālā budžeta var segt dzīvokļa pabalstu pilnā apmērā maznodrošinātajiem. Lai panāktu minētā valsts līdzfinansējuma proporcijas pārdali, Sociālās drošības tīkla ietvaros 2011.gadā nepieciešami 11,3 miljoni latu.

Vienlaikus Sociālās drošības tīkla ietvaros 50% apmērā valsts turpinās līdzfinansēt arī garantētā minimālā ienākuma līmeņa pabalsta izmaksu.

Labklājības ministre ar Latvijas Pašvaldību savienību vienojās arī par turpmāku ciešu sadarbību sociālo jautājumu risināšanā un būtisku lēmumu pieņemšanā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!