• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Latvijas Bankas prezidentu un finanšu ministru, lai pārrunātu 2011.gada valsts budžeta tapšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.11.2010., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221368

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

16.11.2010., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Latvijas Bankas prezidentu un finanšu ministru, lai pārrunātu 2011.gada valsts budžeta tapšanu

Lai pārrunātu 2011.gada valsts budžeta likumprojekta sagatavošanu, Valsts prezidents Valdis Zatlers vakar, 15.novembrī, uz tikšanos Rīgas pilī bija aicinājis Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču (attēlā pa kreisi) un finanšu ministru Andri Vilku (attēlā pa labi)
Foto: Toms Kalniņš, VPK

15.novembrī finanšu ministrs Andris Vilks pēc apstiprināšanas amatā pirmo reizi tikās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru, lai prezidentu informētu par nākamā gada valsts budžeta likumprojekta sagatavošanu, panāktajām vienošanām ar starptautiskajiem aizdevējiem, kā arī iespējamiem konsolidācijas pasākumiem.

“2011.–2013.gadam fiskālās politikas virziens būs fiskālās konsoli­dācijas veikšana, lai samazinātu pārmērīga budžeta deficītu, tādējādi nodrošinot finanšu tirgu un investoru uzticības atgūšanu Latvijas kredītspējai un ilgtspējai. Valdība turpinās darbu, lai nostiprinātu ārvalstu investoru pārliecību par Latviju kā drošu un prognozējamu vidi uzņēmējdarbībai un investīcijām, kas ir būtisks priekšnosacījums ekonomikas attīstības nodroši­nāšanai,” tikšanās laikā norādīja A.Vilks.

Ministrs detalizēti informēja V.Zatleru par Finanšu ministrijas (FM) sagatavoto vidēja termiņa makroekonomiskās attīstības un fiskālās politikas ietvaru 2011.–2013.gadam. Ņemot vērā aktuālos šā gada trešā ceturkšņa IKP pieauguma rādītājus (pieaugums par 2,7% pret 2009.gada attiecīgo periodu), 2010.gadam FM prognozē IKP samazinājumu par 0,4%, 2011.gadam pieaugumu par 3,3%, 2012.gadam – pieaugumu par 4% un 2013.gadam – pieaugumu par 3,9%.

Sarunā ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru finanšu ministrs Andris Vilks arī uzsvēra, ka Latvija ir apņēmusies veidot uzticamu un ilgtspējīgu fiskālo politiku arī starptautiskajā līmenī, kas noteikta Nodomu vēstulē Starptautiskajam Valūtas fondam un Papildu saprašanās memorandā starp Eiropas Savienību un Latvijas Republiku.

A.Vilks apliecināja, ka viens no valdības stratēģiskajiem virsmērķiem ir iespējami ātrāka eiro ieviešana Latvijā, par vēlāko termiņu nosakot 2014.gadu. Patlaban tiek plānots, ka 2012.gadā Latvija spēs nodrošināt kopīgās valūtas ieviešanas kritērijam atbilstošu budžeta deficīta līmeni zem 3% no iekšzemes kopprodukta, kā arī izpildīt pārējos Māstrihtas kritērijus, lai atbilstoši valdības apstiprinātajam Nacionālajam eiro ieviešanas plānam veiktu atlikušos praktiskās sagatavošanās pasākumus.

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!