• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente Grieķijas vizītē: - vakar, 22.maijā, tiekoties ar Grieķijas Republikas prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.05.2001., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22142

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas ģenerālprokurors: - intervijā Latvijas Radio vakar, 22. maijā

Vēl šajā numurā

23.05.2001., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente Grieķijas vizītē:

— vakar, 22.maijā, tiekoties ar Grieķijas Republikas prezidentu

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

G1.JPG (25091 BYTES)
Grieķijas Republikas prezidents Konstantīns Stefanopuls un Latvijas Republikas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga preses konferencē Rīgas pilī 2000.gada 9.oktobrī Grieķijas prezidenta valsts vizītes laikā Latvijā

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga šodien Grieķijā tikās ar Valsts prezidentu Konstantīnu Stefanopulu.

Tikšanās laikā abi prezidenti apspriedās par ES un NATO paplašināšanās jautājumiem, kā arī pievērsās Latvijas un Grieķijas starpvalstu attiecību perspektīvai.

Sarunā K.Stefanopuls apliecināja V.Vīķei–Freibergai, ka Grieķija izprot Latvijas prioritāros mērķus iestāties ES un NATO, kā arī apstiprināja, ka turpinās atbalstīt Latvijas centienus iesaistīties šajās organizācijās. Atsaucoties uz XX gadsimta vēsturi, kas daudzām Eiropas valstīm nozīmēja neatkarības zaudēšanu, abi prezidenti pauda cerību, ka XXI gadsimts balstīsies uz tiesībām katrai valstij veidot savu nākotni miera, drošības un demokrātijas garā.

Pārrunājot Eiropas drošības politikas jautājumus, K.Stefanopuls atzīmēja, ka Latvijas un pārējo Baltijas valstu iekļaušana NATO vairotu stabilitāti reģionā. Abi prezidenti arī apsprieda situāciju Balkānu reģionā, un K.Stefanopuls informēja V.Vīķi–Freibergu par saviem nesenajiem šī reģiona valstu apmeklējumiem. Spriežot par Eiropas reģionālo sadarbību, Latvija saņēma Grieķijas atbalstu savas valsts, kā arī Ziemeļeiropas un Baltijas reģiona saimnieciskai izaugsmei kopumā.

Valsts prezidente pateicās K.Stefanopulam par to, ka sava Latvijas apmeklējuma laikā pagājušajā gadā viņš ir izrādījis interesi par hellēnistikas studijām Latvijas Universitātē, kas bija papildu stimuls abu valstu kultūras sakaros. Prezidente izteica Latvijas interesi turpināt sadarbības kontaktus ar Grieķiju aizsardzības jomā. K.Stefanopuls pauda gandarījumu par gaidāmo iespēju vēlreiz tikties ar Latvijas prezidenti viņas valsts vizītes laikā Grieķijā šī gada rudenī.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!