• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Polijas ministra vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.05.2001., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22143

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tikšanos Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijā

Vēl šajā numurā

23.05.2001., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Polijas ministra vizīti

21.maijā labklājības ministrs Andrejs Požarnovs un Polijas darba un sociālās politikas ministrs Longins Komolovskis ( Longin Komolowski ) tikšanās laikā vienojās par turpmāku abu ministriju speciālistu pieredzes apmaiņu nodarbinātības, sociālās politikas jomā un konsultācijās par virzību uz Eiropas Savienību.

A.Požarnovs atzina, ka šī bija veiksmīga tikšanās, kuras laikā panākta konkrēta vienošanās par sadarbību abu ministriju departamentu līmenī, kas veicinās reālu pieredzes apmaiņu dažādu problēmu risināšanā.

Pārrunājot nodarbinātības problēmas abās valstīs, Polijas pārstāvis atzina, ka Latvija ir kā piemērs bezdarba samazināšanas jomā. Polijā bezdarba līmenim pašreiz ir tendence paaugstināties, un tas sasniedzis jau 15% robežu. Kā zināms, Latvijā bezdarba līmenis ir nokrities līdz 7,8%. Kā secināja ministri, Polijā bezdarbs ir cieši saistīts ar konkrētu nozaru attīstību, savukārt Latvijā bezdarba līmenis ir svārstīgs reģionālā kontekstā.

A.Požarnovs kā aktuālu jautājumu Latvijā minēja arī nodarbinātības sistēmas pārstrukturēšanu, proti, darba drošības normu ieviešanu atbilstīgi ES prasībām. Ministrs atzina, ka šo prasību nodrošināšanai būtu nepieciešams pagarināt ES direktīvu ieviešanas termiņu, jo Latvijas uzņēmējiem tās prasīs milzīgas investīcijas darba drošības jomā.

Vizītes laikā klātesošie pārrunāja Polijas lielākās problēmas un traucējošos faktorus virzībā uz ES, proti, ar lauksaimniecību un brīvā darbaspēka kustību saistītus jautājumus.

Savukārt A.Požarnovs informēja Polijas delegāciju par apjomīgo pensiju sistēmas reformu Latvijā, kas jau ir ieinteresējusi vairākas kaimiņvalstis, kuras vēlas veicināt pieredzes apmaiņu ar Latviju šinī jomā.

Inga Priževaite, Labklājības ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!