• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par papildu atļaujām kravu pārvadājumiem uz Poliju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.05.2001., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22144

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Polijas ministra vizīti

Vēl šajā numurā

23.05.2001., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par papildu atļaujām kravu pārvadājumiem uz Poliju

Latvijas un Polijas Kopējās komisijas sanāksmē, kas notika Rīgā, Satiksmes ministrijā, puses vienojās par papildu atļauju piešķiršanu vairākiem kravu pārvadājumu veidiem ar autotransportu.

Papildus jau esošajām 26 000 atļaujām divpusējiem un tranzīta pārvadājumiem iegūtas vēl 6000 atļaujas. Tajā skaitā parasto atļauju skaits palielināts par 1800, bet ekoloģiskajiem autotransporta līdzekļiem par 4200 vienībām.

Par 300 atļaujām iepriekš noteikto 700 vietā palielināts skaits divpusējiem, tranzīta un pārvadājumiem uz vai no trešajām valstīm. Latvija ieguvusi arī 100 daudzkārtējās atļaujas ekoloģiskajiem autotransporta līdzekļiem, kas derīgas divpusējiem un tranzīta pārvadājumiem.

Sarunu dalībnieki vēlreiz akcentēja iespēju izmantot 100 īpašas atļaujas pārvadājumiem uz vai no Gdaņskas un Gdiņas ostām.

Sanāksmē tika ieskicēti arī meti 2002.gadam. Pagaidām pārvadājumiem ar autotransportu noteiktas šī gada sākotnējās normas.

Latvijas puse izskatīja Polijas priekšlikumu par kooperatīvo atļauju ieviešanu un informēja, ka patlaban vēlēšanos šādas sadarbības iespēju atļaujas izmantot izteikuši 12 Latvijas pārvadātāji. Puses vienojās 2001. gadā ieviest kooperatīvās atļaujas atbilstoši konkrētu pārvadātāju firmu pieteikumiem, kuri jāakceptē abu valstu transporta ministrijām.

Polijas puse ierosināja pārvadājumus "uz sava rēķina" jeb "savām vajadzībām", kas nav uzskatāmi par pakalpojumu sniegšanu, atbrīvot no atļauju režīma, izmantojot par kontroles dokumentu šim nolūkam paredzētu apliecinājumu, par kura formu, saturu un ieviešanas termiņiem abu valstu institūcijas vienosies rakstiski.

Satiksmes ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!