• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izglītības nozares budžetu nākamajā gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.11.2010., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221608

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par veselības aprūpes budžetu nākamajā gadā

Vēl šajā numurā

23.11.2010., Nr. 185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izglītības nozares budžetu nākamajā gadā

Līdzšinējā darbā pie 2011.gada valsts budžeta projekta un konsolidācijas pasākumiem Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nodrošinājusi, ka finansējums skolotāju, interešu izglītības un profesionālās ievirzes sporta pedagogu algām nākamgad netiek pakļauts samazinājumam un saglabājas esošajā apjomā – uzsver izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks.

Viņš piebilst, ka tas iespējams, pateicoties gan stingrai izglītības jomas interešu aizstāvībai, gan pagājušajā un šajā gadā veiktajām strukturālajām reformām; konkrēti, principa “nauda seko skolēnam” ieviešanai, sadarbībā ar pašvaldībām uzsāktā skolu tīkla sakārtošanai u.c.

Tāpat samazinājumam netiek pakļauti līdzekļi IZM pārziņā esošo Eiropas Savienības struktūrfondu projektu priekšfinansējumam vai līdzfinansējumam.

19.novembrī Ministru kabinets lēma, ka konsolidējamo līdzekļu apjoms Izglītības un zinātnes ministrijas pārziņā esošajām jomām ir četri miljoni latu (no valsts kopbudžeta konsolidācijas 290,67 miljoniem latu). Tādēļ šobrīd IZM vērtē vairākas savstarpēji saistītas iespējas, kā nodrošināt Finanšu ministrijas sagatavotā un valdības pieņemtā lēmuma izpildi par četru miljonu latu samazinājumu.

Viena no iespējām ir ietaupījumi, kas varētu veidoties IZM pārziņā esošo jomu turpmāko strukturālo reformu īstenošanas rezultātā. Otra iespēja – ES struktūrfondu un citu ārvalstu finanšu instrumentu līdzekļi atsevišķām jomām. Tāpat tiek analizēti Funkciju izvērtēšanas darba grupas priekšlikumi.

Plānots, ka šīs nedēļas laikā ministrs un IZM vadība par iespējamajiem konsolidācijas pasākumiem un valdības deklarācijas rīcības plānu spriedīs arī ar sociālajiem un sadarbības partneriem. Savukārt 26.novembrī ministru uz tikšanos aicinājis Valsts prezidents, un viens no jautājumiem, kuru plānots apspriest, saistīts ar 2011.gada valsts budžeta projektu IZM pārziņā esošajās jomās.

Agnese Korbe, ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!