• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Mauritānijas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.11.2010., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221616

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu

Vēl šajā numurā

23.11.2010., Nr. 185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Mauritānijas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Kalniņš 9.novembrī tikās ar Mauritānijas Islāma Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Sidī Mohamedu Ouldu Talebu Amāru.

Sveicot vēstnieku Saeimā, O.Kalniņš atzīmēja, ka šī ir viņa pirmā tikšanās ar ārvalstu vēstnieku kopš nesenās stāšanās Ārlietu komisijas priekšsēdētāja amatā.

“Kaut arī mūsu valstis atrodas dažādos kontinentos un tās šķir liels attālums, Latvijai un Mauritānijai izveidojusies laba sadarbība zivsaimniecības jomā,” norādīja komisijas priekšsēdētājs. Latvijas tāljūras zvejas flotes kuģi regulāri zvejo Atlantijas okeānā pie Mauritānijas krastiem.

Vēstnieks atzina, ka zivsaimniecība ir viena no nozīmīgākajām Mauritānijas tautsaimniecības nozarēm un valstij ir noslēgti sadarbības līgumi šajā jomā ar Eiropas Savienību, tostarp arī Latviju.

Vēstnieks pauda cerību, ka viņam izdosies veicināt abu valstu uzņēmēju kontaktus, un kā citu attīstītu Mauritānijas tautsaimniecības nozari minēja dzelzs rūdas ieguvi. Pirms neilga laika Latvijā jau ieradušies Mauritānijas uzņēmēji, kuri savas vizītes laikā apmeklējuši arī Liepāju, darīja zināmu vēstnieks. Tāpat kā perspektīvu sadarbības jomu vēstnieks minēja tūrismu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!