• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Dānijas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.11.2010., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221617

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Īrijas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

23.11.2010., Nr. 185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Dānijas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 11.novembrī tikās ar Dānijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Pēru Karlsenu, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Saeimas priekšsēdētāja Latvijas un Dānijas attiecības raksturoja kā labas un stabilas un apliecināja, ka līdzšinējā sadarbības politika no Latvijas puses tiks īstenota arī turpmāk. Viņa pauda pārliecību, ka abu valstu attiecības jāstiprina ne tikai divpusēji, bet arī trīs Baltijas valstu un piecu Ziemeļvalstu sadarbības formātā, uzsverot, ka “nelielām valstīm ir vieglāk būt sadzirdētām, ja tās runā vienā balsī”.

Dānijas vēstnieks sveica S.Āboltiņu ar stāšanos jaunajā amatā un apliecināja, ka Dānija ir ieinteresēta attīstīt sadarbību parlamentārā līmenī, stiprināt ekonomiskās, kultūras un tūrisma saites. Viņš norādīja: vēlēšanu rezultāti Latvijā liecina, ka sabiedrība kopumā ir akceptējusi ekonomisko reformu nepieciešamību un pauž atbalstu iepriekšējās valdības uzsāktajam kursam.

“Mana prioritāte šajā amatā būs parlamenta prestiža atjaunošana Latvijas sabiedrībā,” vēstniekam sacīja Saeimas priekšsēdētāja, uzsverot, ka Saeimas pieņemtajiem lēmumiem ir jābūt saprotamiem, parlamentam jābūt atvērtam un jā­stiprina sadarbība ar nevalstiskajām organizācijām. Kā Saeimas darba šābrīža prioritāti viņa minēja darbu pie 2011.gada valsts budžeta pieņemšanas. P.Karlsens informēja, ka Dānijas parlamentā par finansēm atbildīgā komisija nākamā gada sākumā varētu viesoties Latvijā, lai iepazītu mūsu valsts pieredzi ekonomiskās krīzes pārvarēšanā.

S.Āboltiņa arī uzsvēra, ka abām valstīm tradicionāli ir spēcīga sadarbība kultūrā un ka Latvijā laipni ir gaidīti tūristi no Dānijas, kuriem varētu būt interesanta gan kultūras un arhitektūras ziņā bagātā Rīga, gan mūsu valsts daba un ekotūrisma piedāvājumi. Kā tūrisma galamērķis Rīga īpaši pievilcīga būs 2014.gadā, kad tā kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu, norādīja Saeimas priekšsēdētāja.

Dānija ir septītais lielākais Latvijas eksporta un trīspadsmitais lielākais importa partneris. Abu valstu savstarpējais tirdzniecības apgrozījums 2010.gada otrajā ceturksnī bija 183 miljoni eiro.

P.Karlsens iepriekš bijis Dānijas vēstnieks Krievijā un Lietuvā, strādājis arī vairākos posteņos Dānijas Ārlietu ministrijā un Aizsardzības ministrijā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!