• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pēc tikšanās ar Ministru prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.11.2010., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221639

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

23.11.2010., Nr. 185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pēc tikšanās ar Ministru prezidentu

Valsts prezidents Valdis Zatlers: Labdien, godātie žurnālisti! Vispirms gribu jūs apsveikt rītdienas valsts svētkos. Gribu, lai svētku noskaņa ienāk jūsu mājās, jūsu ģimenēs, jūsu redakcijās un arī jūsu studijās. Daudz laimes valsts dzimšanas dienā!

Protams, šodien galvenā un pati būtiskākā sarunu tēma bija par valsts budžeta sastādīšanas grafikiem, iespējamu apstiprināšanu, par variantiem, kādi valdībā tiek šobrīd diskutēti, par to, kādi varētu būt arī ekspertu vērtējumi. Šis process ir pilnā plaukumā, un mēs gaidīsim rezultātus. Varu teikt tikai vienu – apņemšanās iesniegt budžetu 7.decembrī ir drosmīga apņemšanās. Es novēlu veiksmi, lai tā arī piepildītos.

Jautājums: Prezidenta kungs, vai, jūsuprāt, izdosies uzklausīt sociālos partnerus un visas pārējās ieinteresētās puses budžeta tapšanā, ņemot vērā saspringto grafiku?

V.Zatlers: Budžeta tapšana notiek ciešā kontaktā ar sociālajiem partneriem. Sociālie partneri jau, kā redzat, ir medijos pauduši savus viedokļus par to, kā notiek šis process. Es domāju, ka šī ir ļoti aktīva diskusija un valdība nopietni runā ar sociālajiem partneriem. Līdz ar to visu intereses tiks sabalansētas galarezultātā – veiksmīgā nākamā gada budžetā.

Jautājums: Kā jūs vērtējat notiekošos procesus KNAB un ap to?

V.Zatlers: Procesi KNAB ir problēma, jo KNAB ir aprakstīti mērķi – cīnīties ar korupciju, novērst korupciju, lielā mērā arī programmas, kā to darīt. Un tās jau nav uzrakstītas ne vakar, ne aizvakar. Tās jau ir ilgtermiņa programmas. Man tiešām ir žēl, ka šīs programmas netiek pildītas un mērķi netiek sasniegti, ka galvenais ir konflikts, tātad visi resursi tiek veltīti konfliktam starp darbiniekiem, nevis KNAB galvenā uzdevuma veikšanai – korupcijas apkarošanai un novēršanai. Protams, var strīdēties par to, kādai jābūt struktūrai, bet, manuprāt, daudz racionālāk ir diskutēt un kopīgi izveidot šo struktūru. Kas tad ir struktūra? Tas ir instruments, ietvars, kurā vislabāk var sasniegt KNAB mērķus – korupcijas apkarošanu un novēršanu. Premjers ir izveidojis komisiju, kura turpinās darbu, lai galarezultāts būtu labs un KNAB darbinieki nodarbotos ar to, ar ko viņiem ir jānodarbojas – ar korupcijas apkarošanu un novēršanu.

Jautājums: Kāds būtu jūsu komentārs par ārsta Jura Vidiņa izteikumiem?

V.Zatlers: Es domāju, tas ir skandalozs paziņojums un nav pieņemams pēc būtības nevienam ārstam, nevienam mediķim, kā arī nevienam cilvēkam. Tas ir kaut kas tāds, kas ir viena indivīda kaprīze, un tā būtu jāapspriež Ētikas komisijā Ārstu biedrībā, jāizvērtē, vai šāds cilvēks ir tiesīgs ārstēt citus.

Jautājums: Vai jums ir pieņemams princips, ka, sākot jaunai valdībai darbu, izmaiņas ierēdniecībā tiek izdarītas, balstoties uz ierēdņu politisko piederību?

V.Zatlers: Vienmēr esmu uzsvēris, ka ierēdņiem jābūt profesionāļiem, nevis politiķiem. Esmu arī rosinājis vairākas likumdošanas izmaiņas, tieši lai nostiprinātu ierēdņiem šo apolitisko statusu, jo ierēdņiem jābūt ar ilgtermiņa valsts vīziju. Viņiem ir jābūt tiem, kas realizē valsts politiku, ko nosaka politiķi, un jābūt spējīgiem piemēroties jebkuram politiskajam uzstādījumam valsts interešu vārdā, nevis jākļūst pašiem par politiķiem; nekādiem politiskajiem mērķiem ierēdņu nozīmēšana vai atcelšana nedrīkst kalpot.

Valsts prezidenta preses dienesta preses īssaieta transkripts pēc Valsts prezidenta Valda Zatlera tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski 2010.gada 17.novembrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!