• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Par nākamā gada budžeta konsolidāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.11.2010., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221642

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumu Dokumentu legalizācijas likumā

Vēl šajā numurā

23.11.2010., Nr. 185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Par nākamā gada budžeta konsolidāciju

19.novembrī Ministru kabinets turpināja darbu pie 2011.gada valsts budžeta likumprojekta sagatavošanas.

“Valdība nedrīkst pieļaut mehānisko izdevumu samazināšanu visās nozarēs. Finanšu ministrijas konsolidācijas priekšlikumi balstās uz panāktiem valsts funkciju audita secinājumiem, kā arī tiek ņemts vērā iepriekšējo gadu jau veiktais izdevumu samazinājums katrā nozarē. Valdībai ir jāturpina darbs pie strukturālo reformu īstenošanas, lai nodrošinātu tautsaimniecības ilgtspēju. Tādējādi nākamā gada budžeta konsolidācijas atslēgvārds ir reformas,” uzsver finanšu ministrs Andris Vilks.

Izdevumu samazināšana balstīta uz detalizētu funkciju izvērtējumu, tātad nav lineārs samazinājums, bet gan vērsts uz tām jomām, kurās ir iespējas veikt atsevišķu pasākumu finansēšanu samazinātā apmērā, kā arī paredzot subsīdiju un dotāciju daļēju samazinājumu.

Valdība ir panākusi vienprātību, ka 2011.gada valsts budžets ir jāpieņem līdz šā gada beigām. Gadījumā, ja nākamā gada budžets netiks pieņemts vēl šogad, tad nākamajā gadā katru mēnesi konsolidācijas apjoms pieaugs vismaz par 30 miljoniem latu līdz budžeta pieņemšanai.

Saskaņā ar 2011.gada makroekonomiskās attīstības prognozēm plānots, ka nākamā gada valsts budžeta ieņēmumi būs ap 4 miljardiem latu, savukārt izdevumi ap 4,8 miljardiem latu. Tādējādi plānotais budžeta deficīts ir aizvien pārmērīgs un veido 800 miljonus latu.

Šābrīža ekonomiskās un fiskālās situācijas novērtējums un prognozes liek secināt, ka valdības nospraustais mērķis sasniegt budžeta deficīta līmeni zem 3% no IKP 2012.gadā prasa divos gados veikt kopbudžeta konsolidāciju par 590 miljoniem latu.

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!