• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Uzturoties pirmajā ārvalstu vizītē Igaunijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.11.2010., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221644

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrs: Par nākamā gada budžeta konsolidāciju

Vēl šajā numurā

23.11.2010., Nr. 185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Uzturoties pirmajā ārvalstu vizītē Igaunijā

16.novembrī ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis pirmajā divpusējā ārvalstu vizītē Igaunijā tikās ar ārlietu ministru Urmasu Paetu, Igaunijas prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu un premjerministru Andrusu Ansipu.

Vizītes laikā tika pārrunāts plašs abu valstu divpusējo attiecību jautājumu loks, sadarbība Eiropas Savienības, NATO un citu starptautisko organizāciju ietvaros, kā arī reģionālās sadarbības jautājumi. Latvijas un Igaunijas ārlietu ministri uzsvēra abu valstu lieliskās attiecības un pārrunāja dažādu drošības jautājumu aspektus, tai skaitā enerģētikas drošību un kiberdrošību. Ārlietu ministri arī pārrunāja gaidāmo NATO samitu Lisabonā un jauno NATO Stratēģisko koncepciju. Sarunā ministri uzsvēra Latvijas un Igaunijas ārlietu ministriju iedibinātās Tulkotāju balvas nozīmīgumu. Ģ.V.Kristovskis uzaicināja Igaunijas ārlietu ministru apmeklēt vizītē Latviju.

Tikšanās ar Igaunijas prezidentu T.H.Ilvesu noritēja īpaši sirsnīgā gaisotnē. Sarunā tika runāts par Baltijas jūras reģiona stratēģijas jautājumiem, uzsvērts, ka Latvijai un Igaunijai praktiski jāīsteno abu valstu nākotnes sadarbības ziņojumā ietvertās rekomendācijas. Tāpat tika akcentēta ziņojuma nozīme Latvijas un Igaunijas attiecībās. Igaunijas prezidents uzsvēra, ka Latvija vienmēr var paļauties uz Igaunijas atbalstu, un apsveica Latvijas tautu valsts svētkos.

Tikšanās laikā ar Igaunijas premjerministru A.Ansipu tika pārrunāta abu valstu ekonomiskā situācija un nākotnes perspektīvas. A.Ansips uzsvēra, ka abu valstu sadarbība krīzes laikā bija ļoti laba, auglīga un nepieciešama, taču vēl daudz jāstrādā. Lai arī ekonomikā zemākais punkts ir sasniegts, tomēr krīze vēl nav beigusies. Igaunijas premjerministrs uzslavēja Latvijas valdības paveikto krīzes pārvarēšanā.

Ģ.V.Kristovskis vizītes laikā tikās ar Latvijas biznesa pārstāvjiem un uzsvēra, ka valstij jāpalīdz uzņēmējiem iekarot jaunus tirgus, atrast jaunas iespējas un ārlietu dienests darīs visu iespējamo, lai uzņēmējiem palīdzētu.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!