• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrs: Par ES Kopējās lauksaimniecības politikas reformu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.11.2010., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221648

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasniedzot akreditācijas vēstules Latvijas vēstniekam Armēnijā

Vēl šajā numurā

23.11.2010., Nr. 185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrs: Par ES Kopējās lauksaimniecības politikas reformu

18.novembrī Eiropas Komisija (EK) ir nākusi klajā ar savu redzējumu par to, kāda varētu būt Kopējā lauksaimniecības politika pēc 2013.gada (skat. 59.lpp.). Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs uzskata, ka šis priekšlikums, lai arī ir solis pareizajā virzienā, taču Latvijai vissvarīgākajā jautājumā – godīgi un taisnīgi tiešie maksājumi visiem ES lauksaimniekiem – EK piedāvājuma teksts ir nekonkrēts un vispārīgs. Tas vieš bažas, ka EK joprojām varētu vēlēties saglabāt kādus nevienlīdzīgu tiešo maksājumu aprēķināšanas aspektus, nosakot šo maksājumu apjomus ES dalībvalstīm.

“Eiropas Komisijas paustajos priekšlikumos nākamajā plānošanas periodā Kopējai lauksaimniecības politikai nav pietiekamu risinājumu Latvijai vissvarīgākajā jautājumā – tiešo maksājumu sistēma un tās noteikšanas principi un kritēriji. Eiropas Komisijas publiskotajā dokumentā nav nepārprotami un skaidri minēts, ka Kopējās lauksaimniecības politikas tiešo maksājumu sistēma pēc 2013.gada būs taisnīga un godīga pret visiem Eiropas Savienības dalībvalstu lauksaimniekiem,” uzsver J.Dūklavs.

Zemkopības ministrs norāda: joprojām pastāv bažas, ka arī turpmāk t.s. veco un jauno ES dalībvalstu lauksaimnieki nebūs līdzvērtīgās pozīcijās. Gaidāmajās ES dalībvalstu diskusijās un sarunās Latvija turpinās uzstāt, ka tiešo maksājumu aprēķināšanā un finansiālo līdzekļu taisnīgā sadalē jānosaka jauni, objektīvi un reālo situāciju atspoguļojoši rādītāji un kritēriji.

“Šķiet, pat Eiropas Komisijas iekšienē tiek ļoti spēcīgi lobēts, lai tām valstīm, kas pieradušas pie ļoti dāsniem tiešajiem maksājumiem, tie tiktu saglabāti arī nākotnē. Kopējās lauksaimniecības politikas reforma būs efektīva un ilgtspējīga tikai tad, ja visām ES dalībvalstīm un to lauksaimniekiem tiks nodrošināti līdzvērtīgi un godīgi saimniekošanas nosacījumi un taisnīgi tiešo maksājumu atbalsta līmeņi,” uzskata zemkopības ministrs.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!