• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Ārvalstu investoru padomes Latvijā valdi un pārrunājot uzņēmējdarbības vides pilnveidošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.11.2010., Nr. 187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221749

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidenta vietas izpildīšanu

Vēl šajā numurā

25.11.2010., Nr. 187

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Ārvalstu investoru padomes Latvijā valdi un pārrunājot uzņēmējdarbības vides pilnveidošanu

Lai apspriestu uzņēmējdarbības vides pilnveidošanu, otrdien, 23.novembrī, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar Ārvalstu investoru padomes Latvijā (ĀIPL) valdes pārstāvjiem. Tikšanās laikā (attēlā no kreisās): AĪPL valdes loceklis – “Swedbank” valdes loceklis Toms Siliņš, ĀIPL valdes priekšsēdētāja vietnieki – Amerikas Tirdzniecības kameras Latvijā pārstāvis Džerijs Virts un “Latvija Statoil” izpilddirektors Sandis Šteins, ĀIPL valdes locekļi – “PricewaterhouseCoopers” vadošais pārstāvis Latvijā Ahmeds Šarks un Lielbritānijas Tirdzniecības kameras Latvijā pārstāvis Nils Dženings; Ārlietu ministrijas Ekonomisko attiecību un attīstības sadarbības politikas departamenta direktors Juris Štālmeistars, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, Ministru prezidenta padomniece ārlietu jautājumos Solveiga Silkalna
Foto: Aivis Freidenfelds, VK

23.novembrī Rīgā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, tiekoties ar Ārvalstu investoru padomes Latvijā (ĀIPL) valdes pārstāvjiem (skat. foto 1.lpp.), pārrunāja aktuālos jautājumos uzņēmējdarbības vides pilnveidošanā.

Tikšanās laikā tika pārrunātas maijā notikušās valdības un ĀIPL augsta līmeņa sanāksmē izskanējušās rekomendācijas nodokļu politikas pilnveidošanā, regulatīvās vides sakārtošanā, investīciju projektu īstenošanā un piesaistē, teritorijas plānošanas un būvniecības procesa regulējošu jautājumu risināšanā, Latvijas augstākās izglītības konkurētspējas celšanā starptautiskā mērogā, kā arī nodarbinātības veicināšanā, radot jaunus, ilgtspējīgus uzņēmumus.

Ministru prezidents informēja ĀIPL valdes pārstāvjus par valdības īstenotajiem pasākumiem ekonomiskās situācijas stabilizēšanā un uzņēmējdarbības vides pilnveidošanā. Premjers uzsvēra valdības apņēmību lielu investīcijas projektu piesaistei un īstenošanai, ko veicinās izveidotā Lielo un stratēģiski nozīmīgo investīciju projektu koordinācijas padome. Tāpat Ministru prezidents norādīja uz ēnu ekonomikas apkarošanas plāna, mikrouzņēmumu atbalsta programmas un citām iniciatīvām, kas veicinās ekonomikas izaugsmi Latvijā. Tika pārrunāti arī aktuālie jautājumi par 2011.gada budžeta izstrādi, nodokļu politiku un strukturālajām reformām.

Tikšanās ietvaros Ārvalstu investoru padomes Latvijā valdes pārstāvji informēja par nākamā gada valdības un investoru augsta līmeņa tikšanās tēmām. Investori ieinteresēti diskutēt par daudznozaru finanšu tirgu attīstību Latvijā, iepirkuma procesa regulējumu, pamatojoties uz Latvijas un ES normatīvo regulējumu un praksi, kā arī par nodokļu politiku.

Zināms, ka Latvijas valdības un ĀIPL augsta līmeņa tikšanās notiek kopš 1999.gada. Valdības un ārvalstu investoru dialoga mērķis ir uzlabot uzņēmējdarbības vidi un sekmēt ārvalstu investīcijas Latvijā. Latvijas valdības un ĀIPL ikgadējās sanāksmēs piedalās ministri, augstākās amatpersonas un Ārvalstu investoru padomes Latvijā biedru uzņēmumu augstākie vadītāji, kuri pārrauga ārvalstu investīcijas Latvijā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!