• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas finansiālo ieguvumu no Eiropas Savienības. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.11.2010., Nr. 187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221761

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Moldovas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

25.11.2010., Nr. 187

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas finansiālo ieguvumu no Eiropas Savienības

Latvija no Eiropas Savienības (ES) saņem trīsreiz vairāk, nekā iemaksā ES budžetā, 10.novembrī, diskutējot par 2011.gada ES budžeta projektu, akcentēja Saeimas Eiropas lietu komisijas deputāti.

Par katru ES budžetā iemaksāto vienu eiro Latvija kohēzijas finansējuma ietvaros un lauksaimniecības tiešmaksājumos no ES pretī saņem vairāk par trim eiro, sēdē uzsvēra komisijas priekšsēdētājs Imants Lieģis. Šim ES fondu finansējumam ir izšķiroši būtiska nozīme Latvijas tautsaimniecības stiprināšanā.

Eiropas lietu komisija 10.novembrī apstiprināja Latvijas nacionālo nostāju jeb pozīciju 2011.gada ES budžeta projektam, par kuru diskutēja 11.novembra ES Ekonomikas un finanšu ministru padomē Briselē. Saeimas deputāti piekrita nacionālajā pozīcijā paustajam viedoklim, ka pašreizējā finanšu situācijā Latvija neatbalsta jauna ES nodokļa izveidi.

Eiropas Komisija iecerējusi izveidot jaunu visas ES līmeņa nodokli kādā no nozarēm, piemēram, enerģētikā vai aviācijā. Ar jauno nodokli iecerēts gada laikā ES budžetā iegūt līdz 4 miljardiem eiro, kurus izmantot kā rezerves finansējumu īpašām situācijām. Latvija šo iniciatīvu neatbalsta, jo tas palielinātu mūsu valsts iemaksas ES budžetā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!