• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mazākumtautību padome: Par mazākumtautību skolu iesaisti dziesmu un deju svētkos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.11.2010., Nr. 188 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221877

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nacionālā trīspusējās sadarbības padome: Par 2011.gada valsts budžeta konsolidācijas pasākumiem

Vēl šajā numurā

26.11.2010., Nr. 188

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mazākumtautību padome: Par mazākumtautību skolu iesaisti dziesmu un deju svētkos

24.novembrī notika Mazākumtautību padomes sēde, kurā tika diskutēts par mazākumtautību skolu jaunatnes dalību dziesmu un deju svētkos.

Sēdes darba kārtībā tika iekļauti jautājumi par nepieciešamo atbalstu un resursu piesaisti mazākumtautību skolām, kora dziedāšanas un dejošanas kvalitātes uzlabošanu, kā arī bērnu, pedagogu un vecāku motivācijas paaugstināšanu, lai skolas nākotnē varētu sekmīgāk piedalīties dziesmu un deju svētkos.

Padomes sēdē piedalījās arī mazākumtautību skolu direktori, Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji un dziesmu un deju svētku rīkotāji.

Diskusijas laikā skolu direktori aktualizēja jautājumu loku, kas traucē mazākumtautību skolām nodrošināt kvalitatīvu piedalīšanos dziesmu un deju svētkos – nelielais skolēnu skaits mazākumtautību skolās traucē izveidot konkurētspējīgu kori vai deju kolektīvu; nepietiekamais finansējums gan pedagogu algām, gan transporta izdevumu segšanai; skolu direktoru atbalsts ne tikai vārdos, bet arī darbos; mūzikas pedagogu trūkums atsevišķās skolās.

Valsts prezidents Valdis Zatlers diskusijas laikā uzsvēra, ka “Latvijā dziesmu un deju svētku kvalitātes latiņa ir ļoti augsta, tāpēc mums ir jādomā par to, kā paaugstināt dziedāšanas un dejošanas kvalitāti mazākumtautību skolās. Skolu koriem ir jānodrošina “trepītes”, pa kurām kāpt, un jāorganizē dažāda līmeņa svētki ceļā uz dziesmu un deju svētkiem”.

Diskusijas laikā tika izvirzīti vairāki priekšlikumi, lai nodrošinātu mazākumtautību skolu piedalīšanos dziesmu un deju svētkos: finansējuma piesaistei tiks rakstīts projekts Sabiedrības integrācijas fondam, kā arī tiks aktivizēta sadarbība ar Izglītības un zinātnes ministriju, Kultūras ministriju un pašvaldībām.

Diskusijas dalībnieki arī informēja cits citu par gaidāmajiem pasākumiem 2010. un 2011.gadā, kuros mazākumtautību kori un deju kolektīvi ir aicināti piedalīties.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!