• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministre: Par motivējošu atalgojumu ministrijas padotības iestādēs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.11.2010., Nr. 188 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221882

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministre: Par sociālās aprūpes jomā veikto izmaiņu rezultātu

Vēl šajā numurā

26.11.2010., Nr. 188

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministre: Par motivējošu atalgojumu ministrijas padotības iestādēs

Lai nodrošinātu motivējošu atalgojuma sistēmu Iekšlietu ministrijas padotības iestādēs, vienlaikus nepārkāpjot normatīvajos aktos noteiktos ierobežojumus, iekšlietu ministre Linda Mūrniece 24.novembrī parakstīja rīkojumu, kurā stingri atrunāta kārtība, kādā veicamas piemaksas iekšlietu sistēmas darbiniekiem.

L.Mūrniece norāda: “Lai arī ministrijas kopējais budžets ir jāsamazina par 3,2 miljoniem latu, vēlreiz gribu uzsvērt, ka šis samazinājums nekādā gadījumā neskars darbinieku atalgojumu dienestos. Turklāt esmu pārliecināta, ka piemaksas ir jāsaņem tiem darbiniekiem, kuri tās nopelnījuši ar savu darbu, nevis tiem, kuri ieņem vadošus amatus.”

Rīkojumā noteikts, ka nav atļauts plānot speciālas piemaksas amatpersonām, kuru tiešie dienesta pienākumi nav saistīti ar īpašu risku vai dienesta specifiku. Piemēram, amatpersonām, kuras veic administratīvās vai atbalsta funkcijas.

Tāpat rīkojumā atrunāts, ka līdzekļus, kas ietaupīti, likvidējot vakantās amata vietas, atļauts izmantot speciālajām piemaksām tām amatpersonām, kuru dienesta pienākumi saistīti ar īpašu risku vai dienesta specifiku. Veikt piemaksas atļauts arī tiem darbiniekiem un amatpersonām, kurām palielinājies veicamo darbu apjoms, kas ir kvantitatīvi pierādāms.

Kristīne Liepa, ministres padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!