• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts prezidenta tikšanos ar Saeimas deputātiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2010., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221938

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Vācijas vēstnieka vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

30.11.2010., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts prezidenta tikšanos ar Saeimas deputātiem

Saeimas Ārlietu komisijas un Eiropas lietu komisijas deputāti 25.novembrī, tiekoties ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru, uzsvēra nepieciešamību nodrošināt Latvijas ārlietu dienestam adekvātu finansējumu, kā arī sekmīgi aizstāvēt valsts nacionālās intereses Eiropas Savienībā (ES).

Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis par valsts ārpolitikas izšķirošo lomu Latvijas tautsaimniecības stiprināšanā.

“Latvijai jāspēj efektīvi izmantot mūsu ārpolitiskie resursi, lai veicinātu ārvalstu investīciju piesaisti. Tieši tādēļ vitāli nepieciešama ir Ārlietu ministrijas nākamā gada budžeta saglabāšana vismaz pašreizējā līmenī,” teica Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Kalniņš.

Arī Valsts prezidents akcentēja Latvijas diplomātiskā dienesta nozīmi investīciju piesaistē. Ārpolitika jāveido tāda, lai tā sildītu ekonomiku un sniegtu pozitīvu ieguldījumu valsts tautsaimniecības attīstībā, pauda V.Zatlers. Prezidents arī uzsvēra, ka Latvijai jāmāk sekmīgi izmantot savu izdevīgo ģeogrāfisko stāvokli.

Pārrunājot ES darba kārtības jautājumus, V.Zatlers akcentēja nepieciešamību laikus gatavoties Latvijas prezidentūrai ES Padomē 2015.gadā, kā arī intensīvi strādāt pie Latvijas interešu aizstāvēšanas sarunās par jauno ES finanšu ietvaru 2014.–2020.gadam.

“Mūsuprāt, patlaban prioritātes Latvijas dalībai Eiropas Savienībā ir arī lauksaimniecības tiešmaksājumi, struktūrfondu apguve un enerģētikas politika,” teica Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Imants Lieģis.

Komisijas priekšsēdētājs vērsa uzmanību uz nepieciešamību formulēt vienotu ES ārpolitiku, lai 27 valstu bloks vienoti spētu reaģēt uz dažādiem globālās politikas jautājumiem. Saeimas deputāti arī pauda viedokli, ka Latvijas institūcijām sekmīgāk jākoordinē sava politika, lai ES līmenī labāk spētu aizstāvēt Latvijas nacionālās intereses.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!