• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ekonomiskās sadarbības iespējām ar Baltkrieviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2010., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221945

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ekonomiskās sadarbības veicināšanu ar ASV

Vēl šajā numurā

30.11.2010., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ekonomiskās sadarbības iespējām ar Baltkrieviju

Ekonomisko sadarbību ar Baltkrieviju iespējams pilnveidot, atjaunojot pasažieru dzelzceļa pārvadājumus starp Rīgu un Minsku. To 23.novembrī, tiekoties ar Baltkrievijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Aleksandru Gerasimenko, pauda Saeimas deputātu grupa sadarbībai ar Baltkrievijas parlamentu.

Sveicot Baltkrievijas vēstnieku Saeimā, sadarbības grupas priekšsēdētājs Nikolajs Kabanovs informēja, ka šī patlaban parlamentā ir lielākā sadarbības grupa un tas apliecina lielo interese par attiecībām ar Baltkrieviju. Viņš starpvalstu attiecības raksturoja kā labas un konstruktīvas. Latvijas un Baltkrievijas ekonomiskā sadarbība ir aktīva, un tirdzniecības apjomi pieauguši arī pēdējo gadu laikā, atzina Baltkrievijas vēstnieks.

Puses bija vienisprātis, lai vēl vairāk stiprinātu ekonomisko sadarbību, būtu jāatjauno pasažieru dzelzceļa pārvadājumi starp Rīgu un Minsku. Šobrīd starp Latviju un Baltkrieviju notiek regulāri avioreisi un autobusu satiksme.

Deputātu grupa sadarbībai ar Baltkrievijas parlamentu plāno nosūtīt vēstuli Satiksmes ministrijai un valsts akciju sabiedrībai “Latvijas dzelzceļš”, aicinot atjaunot dzelzceļa pārvadājumus starp abu valstu galvaspilsētām, uzsvēra N.Kabanovs.

Tikšanās laikā tika pārrunātas arī citas jomas, kurās iespējams veidot ciešāku ekonomisko sadarbību. Viena no perspektīvām un abpusēji izdevīgām jomām būtu sadarbībā ar Baltkrieviju Latvijā izveidot autobusu, trolejbusu un tramvaju ražotni.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!