• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ēnu ekonomikas apkarošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2010., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221948

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kļūdu novēršanu sociālo dienestu darbā

Vēl šajā numurā

30.11.2010., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ēnu ekonomikas apkarošanu

Ēnu ekonomikas apkarošana ir viena no valsts prioritātēm 2011.gadā, 24.novembrī uzsvēra Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas apkarošanas komisijas deputāti.

“Ēnu ekonomikas apkarošana, ko veic Finanšu policijas pārvalde, būtiski samazina organizētās noziedzības negatīvo ietekmi uz valsts budžetu. Tādēļ ir svarīgi zināt iestādes darbības rezultātus šogad, jo, vadoties no tiem, tiks lemts par nākamā gada konsolidācijas aktivitātēm. Ja šā gada rezultāti būs veiksmīgi, konsolidācija būs mazāka,” norāda Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs.

Savukārt Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas apkarošanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis uzsvēra, ka valdībai jāplāno finansējums tā, lai netiktu apdraudēta Finanšu policijas pārvaldes darbība.

Sēdes laikā deputāti noskaidroja, ka šā gada 10 mēnešos, apkarojot ar organizēto noziedzību saistītus noziedzīgus nodarījumus, jo īpaši noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizēšanu jeb naudas atmazgāšanu un nodokļu izkrāpšanu, Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijas pārvalde pārtraukusi deviņu grupējumu darbību. Saistībā ar šiem noziedzīgajiem grupējumiem uzsākti deviņi kriminālprocesi, kuros iesaistīti 435 uzņēmumi, un veiktas 154 kratīšanas. Par aizdomās turētām atzītas 29 personas.

Sekmīgas darbības rezultātā 2010.gadā ir konfiscēti un valsts budžetā ieskaitīti aptuveni 1,5 miljoni latu, uzsvēra Finanšu policijas pārvaldes pārstāvji.

Kā noskaidroja deputāti, Finanšu policijas pārvaldē tiek veikti pasākumi izmeklēšanas resursu optimizēšanai, lai tos pilnīgāk veltītu ēnu ekonomikas apkarošanai un nelikumīgi iegūtās naudas atgūšanai.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!