• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par labas pārvaldības organizācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2010., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221979

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par labāku efektīvas pārvaldības regulējumu

Vēl šajā numurā

30.11.2010., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par labas pārvaldības organizācijām

26.novembrī Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) un Valsts kanceleja pasniedza Efektīvas pārvaldības gada balvu Liepājas pilsētas domei, LR Labklājības ministrijai un AS “Hanzas maiznīcas”.

Efektīvas pārvaldības gada balva notiek piekto gadu pēc kārtas un tiek pasniegta labāk pārvaldītai valsts pārvaldes institūcijai, pašvaldībai un uzņēmumam. Lēmumu par efektīvākajiem uzņēmumiem pieņem kompetenta žūrija, balstoties uz LDDK, Valsts kancelejas un Latvijas Pašvaldību savienības izvirzītajiem kandidātiem.

Galveno balvu valsts pārvaldē – bronzas lauvu – saņēma Labklājības ministrija par efektīvu strukturālo reformu veikšanu sociālo aprūpes centru atbalsta funkciju centralizācijā, kas deva 0,5 miljonus latu lielu budžeta ietaupījumu.

Savukārt Valsts darba inspekcija saņēma atzinības rakstu par pakalpojumu orientāciju uz klientu, uzņēmēju konsultāciju laika patēriņa samazināšanu, ieviešot telefona konsultācijas, kā arī par efektīvu sadarbību ar Valsts ieņēmumu dienestu, lai mazinātu kontroli pār tiem uzņēmumiem, kas strādā godīgi.

Galveno balvu pašvaldības nominācijā saņēma Liepājas pilsētas dome par pašvaldības atvērtību, pieejamību un pakalpojumiem, kas sniegti, orientējoties uz iedzīvotājiem. Pašvaldība efektīvi pārvalda resursus un nodrošina stabilu sadarbību ar uzņēmumiem, tādā veidā realizējot ilgtspējīgu reģionālo politiku.

Pašvaldību nominācijā par efektīvākajām tika atzītas arī Mārupes un Madonas novada domes. Mārupes novada dome saņēma novērtējumu par pakalpojumu pieejamību e-vidē un investīciju orientāciju uz ģimeņu atbalsta politikas realizāciju.

Savukārt Madonas novada dome atzinību saņēma par pieejamību, jo, piemēram, iedzīvotāju iesniegtos iesniegumus izskata, ja arī tie tiek iesniegti pusstundu pirms domes sēdes.

Uzņēmuma vērtējums notika sadarbībā ar SIA “Lursoft”, balstoties uz atlases kritērijiem: uzņēmuma darbība notiek vismaz piecus gadus, nodarbina vismaz 250 darbiniekus, strādā ar peļņu un citi finanšu rādītāji, kas liecina par uzņēmuma efektivitāti.

Galveno balvu – bronzas lauvas statuju – saņēma AS “Hanzas maiznīcas” vadība par izcilu sniegumu uzņēmuma vadībā, stabilu un ilgtspējīgu stratēģiju, ko apliecina efektīvie pasākumi, kas veikti, lai paaugstinātu bruto rentabilitāti līdz 38,25% un kapitāla atdevi līdz 28,43%. Uzņēmuma vadība norāda, ka sociālā atbildība un laba pārvaldība ir šā uzņēmuma veiksmes atslēga.

Augsto otrās vietas novērtējumu saņēma loģistikas un transporta uzņēmums SIA “Kreiss” par izciliem finanšu rādītājiem. Šis uzņēmums strādā nozarē, ko Latvijas valdība ir nosaukusi par vienu no prioritārajām. Uzņēmums spējis, ekonomikas lejupslīdes laikā samazinoties apgrozījumam uz vienu darbinieku par 11%, palielināt peļņu uz darbinieku par 61%.

Atzinības rakstus saņēma uzkopšanas pakalpojumu sniedzējs SIA “Cleanhouse”. Uzņēmums bija lielākais pārsteigums žūrijai. Šim uzņēmumam ir vairāk nekā 450 darbinieku, un nozare, kuru tas pārstāv, tiek uzskatīta par resursietilpīgu – balstīta uz cilvēkresursu kvalitāti, kas prasa lielu uzmanību un labu pārvaldību. Uzņēmumam ir ambiciozi starptautiskā tirgus iekarošanas mērķi. Pēdējo divu gadu laikā uzņēmums spēja palielināt peļņu par 60%, samazinoties apgrozījumam uz vienu darbinieku par 3,64%.

“Dienas Biznesa” specbalvu saņēma uzņēmums SIA “ADugs”, kas, palielinoties apgrozījumam (2008/2009) par 18%, spēja palielināt peļņu par 48%, strādājot pārtikas nozarē, ražojot cepumus un konditorejas izstrādājumus.

LDDK ģenerāldirektore Elīna Egle pasniedza atzinības rakstu Guntai Veismanei par tripartisma tradīciju stiprināšanu un sociālā dialoga atbalstīšanu Latvijā.

Valsts kancelejas
Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!