• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministrija: Par kriminālpārkāpumu izmeklēšanas efektivitāti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2010., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221980

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrija: Par transporta un sakaru valdības rīcības projektu

Vēl šajā numurā

30.11.2010., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministrija: Par kriminālpārkāpumu izmeklēšanas efektivitāti

25.novembrī notikušajā Sabiedrības konsultatīvās drošības padomes (SKDP) sēdē nevalstiskajām organizācijām tika sniegta informācija par 2011.gada Iekšlietu ministrijas budžetu, kā arī tika pārrunāts šobrīd aktuāls jautājums – kriminālpārkāpumu izmeklēšanas efektivitātes paaugstināšana.

No 2011.gada 1.janvāra spēkā stāsies vairāki grozījumi Kriminālprocesa likumā, kas paredz samazināt veicamo darbību un noformējamo dokumentu skaitu, tā rodot iespēju mazināt policijas resursu patēriņu maznozīmīgu likumpārkāpumu izmeklēšanā, vienlaikus nodrošinot adekvātu sodu piemērošanas politiku.

Tieslietu ministrija arī izrādījusi gatavību vienkāršot Kriminālprocesa likumā paredzēto neatliekamības kārtību, lai gadījumos, kad vainīgā persona tiktu pieķerta noziedzīga nodarījuma izdarīšanas brīdī vai tūlīt pēc tā, to pie kriminālatbildības varētu saukt, veicot pēc iespējas mazāk izmeklēšanas darbības. Tostarp jaunā kārtība ļautu ietaupīt laiku un resursus, paredzot iespēju veikt notiesāšanu bez personas klātbūtnes, ja šī persona izvairās no izmeklēšanas vai tiesas.

Padomes sēdē, kurā piedalījās arī Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāvji, tika atbalstīti iepriekš minētie Iekšlietu ministrijas priekšlikumi par kriminālpārkāpumu izmeklēšanas vienkāršošanu.

Vienlaikus Latvijas Tirgotāju asociācija izteica atšķirīgu viedokli, paužot neuzticību tam, ka policija, prokuratūra un tiesa ir spējīga nodrošināt kriminālprocesa veikšanu neatliekamības kārtībai paredzētajos termiņos.

Sēdes beigās Sabiedrības konsultatīvās drošības padomes biedri vienojās, ka sīko zādzību dekriminalizācija ir zaudējusi aktualitāti, tā kā tiek paredzēts vienkāršot kriminālpārkāpumu izmeklēšanu neatliekamības kārtībā.

Kristīne Liepa,
iekšlietu ministres padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!