• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Par bruņoto spēku kvalitatīvu apmācību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2010., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221984

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministrs: Pārrunājot situāciju Korejas pussalā

Vēl šajā numurā

30.11.2010., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Par bruņoto spēku kvalitatīvu apmācību

26.novembrī aizsardzības ministrs Artis Pabriks apmeklēja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) mācību, sporta un atpūtas bāzi “Pipariņi”, Instruktoru skolu, kā arī Zemessardzes 27.kājnieku bataljonu Cēsīs. Apmeklējot NBS mācību, sporta un atpūtas bāzi, ministrs iepazinās ar bāzes piedāvātajām iespējām, lai nākotnē varētu lemt par tās tālāko izmantošanu, piemēram, organizējot nometnes un sporta pasākumus karavīriem un jaunsargiem, kā arī skolēniem, tādējādi veicinot patriotisko audzināšanu.

NBS Instruktoru skolā A.Pabriks iepazinās ar apmācību programmu un skolas materiāltehnisko bāzi, kā arī informēja personālu par plānoto aizsardzības budžetu 2011.gadā un NATO Lisabonas samita ieguvumiem.

“Kvalitatīva apmācība ir ļoti nozīmīga, lai sagatavotu profesionālus bruņoto spēku karavīrus,” sarunā ar Instruktoru skolas vadību atzina ministrs. “Nākotnē jāuzlabo karavīru svešvalodu zināšanas, lai viņi varētu sekmīgi piedalīties starptautiskajās operācijās, kā arī risināt jautājumu par nepietiekamo personālsastāvu Instruktoru skolā.” Ministrs pauda satraukumu par to, ka katru gadu pasliktinās jauno karavīru veselības stāvoklis.

A.Pabriks iepazinās arī ar Zemessardzes 27.kājnieku bataljona, kura sastāvā šobrīd ir 581 zemessargs, darbību un iesaisti valsts teritorijas un sabiedrības aizsardzībā. Viņš atzinīgi novērtēja zemessargu sniegto atbalstu valsts institūcijām kārtības nodrošināšanā un krīzes situācijās, norādot, ka ir būtiski saglabāt zemessargu entuziasmu, pildot savus pienākumus bez papildu atlīdzības uz brīvprātības principa.

Aizsardzības ministrijas
Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!