• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrs: Par taisnīgu tiešo maksājumu sadali lauksaimniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2010., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221990

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar parlamentāriešiem pārrunājot valsts ārpolitisko redzējumu

Vēl šajā numurā

30.11.2010., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrs: Par taisnīgu tiešo maksājumu sadali lauksaimniekiem

28.novembrī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs piedalījās Polijas lauksaimniecības un lauku attīstības ministra Mareka Savicka organizētajā Eiropas Savienības (ES) jauno divpadsmit dalībvalstu ministru sanāksmē, kurā tika apspriests viedoklis par Eiropas Komisijas priekšlikumiem Kopējai lauksaimniecības politikai pēc 2013.gada.

Sanāksmes laikā Latvija pievienojās Višegradas deklarācijai par Kopējo lauksaimniecības politiku, kuru 2010.gada 9.novembrī parakstīja vairākas Eiropas Savienības jaunās dalībvalstis.

Deklarācijā uzsvērta nepieciešamība atteikties no netaisnīgajiem vēsturiskajiem kritērijiem tiešo maksājumu aprēķinos, lai pēc 2013.gada tiešie maksājumi visu ES dalībvalstu lauksaimniekiem tiktu aprēķināti saskaņā ar objektīviem un godīgiem kritērijiem.

“Kopējās lauksaimniecības politikas reforma būs efektīva un ilgtspējīga tikai tad, ja visām Eiropas Savienības dalībvalstīm un to lauksaimniekiem tiks nodrošināti līdzvērtīgi un godīgi saimniekošanas nosacījumi un taisnīgi tiešo maksājumu atbalsta līmeņi,” ES jauno dalībvalstu lauksaimniecības ministru sanāksmē uzsvēra zemkopības ministrs.

29. un 30.novembrī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs Briselē Eiropas Savienības Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sanāksmē pauž Latvijas nostāju par nepieciešamību pārskatīt tiešo maksājumu sistēmu, atsakoties no līdz šim pastāvošajiem netaisnīgajiem vēsturiskajiem maksājumu sadales kritērijiem un principiem.

Zemkopības ministrijas
Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!