• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Daugavpils pilsētas domes 2010. gada 11. novembra saistošie noteikumi Nr. 40 "Naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā piešķiršanas kārtība un apmērs". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2010., Nr. 190 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222009

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.41

Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2000.gada 21.decembra saistošajos noteikumos Nr.5 "Par pašvaldības nodevām Daugavpils pilsētā"

Vēl šajā numurā

01.12.2010., Nr. 190

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Daugavpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 40

Pieņemts: 11.11.2010.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.40

Daugavpilī 2010.gada 11.novembrī

Naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā piešķiršanas kārtība un apmērs

Apstiprināti Daugavpils pilsētas domes 2010.gada 11.novembra sēdē (prot. Nr.23, 20.§)

Izdoti saskaņā ar likuma “Par pašvaldībām” 43.panta trešo daļu

1. Saistošie noteikumu (turpmāk – noteikumi) nosaka kārtību, kādā Daugavpils pilsētas sportistiem un viņu treneriem piešķir naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā (turpmāk — naudas balva), un naudas balvu apmēru.

2. Naudas balvas, ņemot vērā Daugavpils pilsētas Sporta pārvaldes priekšlikumu, piešķir Daugavpils pilsētas dome, pieņemot par to Domes lēmumu.

3. Naudas balvas pasniedz Domes priekšsēdētājs, Domes priekšsēdētāja vietnieks, pašvaldības izpilddirektors, Sporta pārvaldes vadītājs vai cita Domes priekšsēdētāja pilnvarota persona.

4. Naudas balvu saņēmējs tiek iereģistrēts naudas balvu reģistrā, norādot apbalvotās personas vārdu, uzvārdu, dzīvesvietas adresi, naudas balvas apmēru, saņemšanas pamatojumu un datumu.

5. Naudas balvas pretendentam vai viņa trenerim jāiesniedz iesniegums Daugavpils pilsētas Sporta pārvaldei ne vēlāk kā trīs mēnešus pēc sacensību norises laika. Iesniegumā jānorāda sacensību nozīmīgums, iegūtā vieta, piedalījušos valstu skaits un sportistu vai komandu skaits. Iesniegumam pievieno dokumentu, kas apliecina izcilo sasniegumu sportā un izziņu par dzīvesvietas deklarāciju. Naudas balvas pretendentam jābūt deklarētam Daugavpils pilsētā ne mazāk kā vienu gadu.

6. Naudas balvu piešķir par sasniegumu, kas uzrādīts oficiālās starptautiskās klātienes sacensībās, kuras ir iekļautas attiecīgās starptautiskās sporta federācijas sacensību kalendārā. Attiecīgā sporta veida federācijai Latvijā ir jābūt reģistrētai Atzīto sporta federāciju reģistrā. Naudas balvu piešķir par sekojošām sacensībām:

6.1. olimpiskās spēles un paraolimpiskās spēles;

6.2. pasaules vai Eiropas čempionāti pieaugušajiem;

6.3. pasaules vai Eiropas čempionāti sportistiem vecumā līdz 23 gadiem;

6.4. pasaules kausa (vai Eiropas kausa, ja attiecīgajā sporta veidā pasaules kausa izcīņa nenotiek) izcīņa pieaugušajiem (kopvērtējumā).

7. Daugavpils pilsētas Sporta pārvalde, izskatot iesniegumu:

7.1. izvērtē iesniegumu un klāt pievienotos dokumentus, sacensību nozīmīgumu, sacensībās piedalījušos valstu skaitu un sportistu vai komandu skaitu;

7.2. virza iesniegtos dokumentus Daugavpils pilsētas domē naudas balvu piešķiršanai atbilstoši noteikumu 10., 12. un 13.punktam;

7.3. var atteikt, norādot pamatotus iemeslus.

8. Daugavpils pilsētas Sporta pārvalde ir tiesīga pieprasīt no iesniedzēja nepieciešamo papildu informāciju.

9. Līdzekļi naudas balvām tiek piešķirti saskaņā ar pašvaldības budžeta apropriāciju.

10. Sportistiem individuālajos sporta veidos, kā arī sporta spēļu nacionālo izlašu sportistiem, kas pārstāv Daugavpils pilsētu, piešķir naudas balvas šādā apmērā:

Vieta

Olimpiskās (paraolimpiskās) spēles (LVL)

Pasaules čempionāti (LVL)

Eiropas čempionāts (LVL)

Pasaules, Eiropas kausa izcīņas kopvērtējums (LVL)

sportisti līdz 23g.

pieaugušie

sportisti līdz 23g.

pieaugušie

pieaugušie

1.

līdz 10 000 līdz 2 000 līdz 5 000 līdz 2 000 līdz 3 000 līdz 5 000

2.

līdz 5 000 līdz 1 500 līdz 2 500 līdz 1 500 līdz 2 000 līdz 2 500

3.

līdz 2 500 līdz 750 līdz 1 500 līdz 750 līdz 1 000 līdz 1 500

4.

līdz 1 500

5.

līdz 1 000

6.

līdz 500

11. Ja sportistam individuālajos sporta veidos vai sportistam, kas ir sporta spēļu nacionālās izlases sastāvā, kalendāra gadā ir vairāki sasniegumi, par kuriem saskaņā ar noteikumiem var tikt piešķirta naudas balva, naudas balvu piešķir tikai par to sasniegumu, par kuru noteikumos noteikts lielāks naudas balvas apmērs. Ja naudas balvas apmērs ir vienāds, naudas balvu piešķir tikai par vienu no sasniegumiem.

12. Sportistu treneriem piešķir naudas balvas līdz 50 % apmērā no noteikumu 10.punktā minētajām summām, ja treneris atbilst sekojošajiem nosacījumiem:

12.1. trenera deklarētā dzīvesvieta ir Daugavpils pilsēta ne mazāk kā vienu gadu;

12.2. trenerim ir treniņgrupa Daugavpils pilsētā;

12.3. treneris trenē sportistu ne mazāk kā vienu gadu.

13. Sportistiem neolimpiskajos individuālajos (tehniskajos) sporta veidos un starptautiskās sporta federācijas atzītās disciplīnās, kas pārstāv Daugavpils pilsētu, naudas balvas aprēķina, piemērojot koeficientu 0,7 no noteikumu 10.punktā minētajām summām.

14. Naudas balvas tiek piešķirtas gadskārtējā pašvaldības budžeta ietvaros.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs J.Lāčplēsis



 

Daugavpils pilsētas domes 2010.gada 11.novembra saistošo noteikumu Nr.40 “Naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā piešķiršanas kārtība un apmērs” paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Pašvaldībām atbilstoši likuma “Par pašvaldībām” 15. panta pirmās daļas 6. punktam autonomā funkcija ir veicināt iedzīvotāju veselīgu dzīvesveidu un sportu.

Sporta likuma 7. pants noteic pašvaldību kompetenci sporta jomā. Saskaņā ar šā panta pirmās daļas 4. punktu pašvaldības, veicinot veselīgu dzīvesveidu un sporta attīstību savā administratīvajā teritorijā, ir tiesīgas atbalstīt sporta speciālistu un citu sporta darbinieku tālākizglītību, 5. punktu - finansēt sporta sacensības.

Nacionālā sporta attīstības programmā 2006.-2012. gadam noteikts, ka ir jānodrošina, lai katram cilvēkam būtu iespējas nodarboties ar sportu. Līdz ar to programmas mērķa sasniegšanai nepieciešams vispusīgs atbalsts valsts, pārvaldes institūciju, pašvaldību, nevalstisko sporta organizāciju un visas sabiedrības līmenī.

Atbalstot Daugavpils pilsētas sportistus un viņu trenerus, pamudinot uz jauniem sasniegumiem sportā, izpildot pašvaldības autonomo funkciju, izstrādāts saistošo noteikumu projekts “Naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā piešķiršanas kārtība un apmērs”.

2. Īss projekta satura izklāsts Likuma “Par pašvaldībām” 43. panta trešā daļa noteic, ka dome var pieņemt saistošos noteikumus, nodrošinot pašvaldības autonomo funkciju izpildi.

Saistošo noteikumu mērķis ir veicināt sporta un sportistu profesionālo attīstību Daugavpils pilsētas pašvaldībā, pamudinot uz jauniem sasniegumiem sportā. Saistošie noteikumi noteic kārtību, kādā Daugavpils pilsētas sportistiem un viņu treneriem piešķir naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošie noteikumi paredz piešķirt finanšu līdzekļus no pašvaldības budžeta, kas saistīti ar naudas balvu piešķiršanu Daugavpils pilsētas sportistiem un viņu treneriem par izciliem sasniegumiem sportā.

Nav iespējams veikt saistošo noteikumu finansiālo ietekmi uz pašvaldības budžetu, jo nav iespējams iepriekš prognozēt personu skaitu, kuras gūs izcilus sasniegumus sportā.

Saistošo noteikumu izpilde tiks nodrošināta esošo institūciju ietvaros.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Par izciliem sasniegumiem sportā Daugavpils pilsētas sportisti un viņu treneri, kuru deklarētā dzīvesvieta ir Daugavpils pašvaldībā, būs tiesīgi saņemt naudas balvas.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Administratīvās procedūras nodrošinās Daugavpils pilsētas Sporta pārvalde.

Saistošo noteikumu noteiktajā kārtībā Daugavpils pilsētas sportistiem un viņu treneriem Daugavpils pilsētas Sporta pārvaldē jāiesniedz iesniegums, pievienojot dokumentus. Daugavpils pilsētas Sporta pārvalde 10 darba dienu laikā izskata iepriekšminētos iesniegumus un sagatavo, iesniegšanai Daugavpils pilsētas domē, lēmuma projektu par naudas balvas piešķiršanu vai gadījumā, ja nav ievērotas saistošajos noteikumos noteiktās prasības, par atteikumu.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas notika ar Daugavpils pilsētas sporta biedrībām, klubiem un sporta federācijām.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs J.Lāčplēsis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!