• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Par Latvijas nacionālo interešu aizsardzību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2010., Nr. 190 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222055

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrs: Par Eiropas Savienības Kopējās lauksaimniecības politiku

Vēl šajā numurā

01.12.2010., Nr. 190

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Par Latvijas nacionālo interešu aizsardzību

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks, komentējot “WikiLeaks” sākto diplomātisko dokumentu publiskošanu, uzsver, ka šāda informācijas noplūde apdraud amatpersonu, diplomātu un dažādu valstu vēstniecību darbinieku drošību, kā arī var radīt neprognozējamas sekas valstu attiecībās.

“Ne visas diplomātiskās vienošanās var tikt publiskotas, un ne visas sarunas par valstu aizsardzību un drošību notiek atklātībā,” norāda A.Pabriks. “Šādas informācijas ieguve ir notikusi, izmantojot nelikumīgus līdzekļus, un tā apdraud diplomātisko attiecību darbu kopumā,” uzskata ministrs. Tāpat ministrs norāda, ka informācijas publiskošana pārkāpj daudzu personu privātumu, kas nav pamatojams ar kopēju labumu. Šādas zināšanas nedod nekādu pievienoto vērtību, bet drīzāk var kaitēt indivīdu un organizāciju darbībai starptautiskās drošības stiprināšanā. “Vēstniecību darba dokumentu neatļauta publiskošana nopietni aizskar arī Latvijas nacionālās intereses, jo mūsu nelabvēļi, analizējot iegūto informāciju, noteikti meklēs iespējas vērsties pret mūsu un mūsu sabiedroto drošību,” uzskata ministrs.

A.Pabriks uzsver, ka Latvija pēc iestāšanās NATO ir nopietni strādājusi pie savas informācijas drošības aizsardzības, un šiem pasākumiem arī turpmāk būs liela nozīme mūsu valsts drošībā.

Aizsardzības ministrijas
Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!