• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrs: Par Eiropas Savienības Kopējās lauksaimniecības politiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2010., Nr. 190 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222062

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Viedoklī par 18.novembra svētku koncertu

Vēl šajā numurā

01.12.2010., Nr. 190

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrs: Par Eiropas Savienības Kopējās lauksaimniecības politiku

29.novembrī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs Briselē Eiropas Savienības (ES) Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sanāksmē uzsvēra, ka Latvija jau vairākkārt ir norādījusi uz pastāvošo netaisnīgumu un negodīgumu Kopējās lauksaimniecības politikas tiešo maksājumu sistēmā, kura jāreformē tā, lai pēc 2013.gada tiešie maksājumi visu ES dalībvalstu lauksaimniekiem tiktu aprēķināti saskaņā ar objektīviem un godīgiem kritērijiem.

Zemkopības ministrs norādīja, ka Eiropas Komisijas (EK) priekšlikumi par nākotnes Kopējās lauksaimniecības politikas tiešo maksājumu sistēmu ir visai nekonkrēti, nepietiekami un vispārīgi. “Tas joprojām vieš bažas par kādu slēptu vēlmi saglabāt kādus nevienlīdzīgu tiešo maksājumu aprēķināšanas aspektus, nosakot šo maksājumu apjomus dalībvalstīm. Jaunajai tiešo maksājumu sistēmai jāstājas spēkā jau ar 2014.gadu,” norādīja J.Dūklavs. Arī citus Latvijas lauksaimniecībai būtiskus jautājumus, piemēram, tirgus pārvaldības instrumentus nākotnē un lauku attīstības politikas virzienus, EK ir ieskicējusi ļoti vispārīgi bez detalizēta redzējuma un izklāsta.

“Domu par t.s. zaļo maksājumu iekļaušanu kā tiešajos maksājumos, tā lauku attīstībā pagaidām vērtēju piesardzīgi, jo mums nevajadzētu radīt pasākumu pārklāšanos vienas politikas ietvaros. Tāpēc Latvija nevarēs piekrist “kosmētiskai” tiešo maksājumu “apzaļumošanai”, lai tikai saglabātu pašreizējo negodīgo sadalījumu starp dažādu dalībvalstu lauksaimniekiem,” ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sanāksmē sacīja zemkopības ministrs J.Dūklavs.

Zemkopības ministrijas
Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!