• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lielbritānijas vēstnieka vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.12.2010., Nr. 191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222102

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Sabiedrības veselības un Sociālās drošības apakškomisiju

Vēl šajā numurā

02.12.2010., Nr. 191

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Lielbritānijas vēstnieka vizīti Saeimā

Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Imants Lieģis 29.novembrī, tiekoties ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Endrū Soperu, pārrunāja aktuālos Eiropas Savienības (ES) darba kārtības jautājumus.

“Ar Apvienotās Karalistes vēstnieku bijām vienisprātis, ka parlamentārajā līmenī jāintensificē abu valstu sadarbība un konsultācijas par Eiropas Savienībā aktuāliem jautājumiem,” sacīja I.Lieģis. “Līdztekus regulāriem kontaktiem Eiropas lietu komisiju vadītāju sanāksmēs par labu sadarbības platformu kalpos arī deputātu parlamentārās sadarbības grupu izveide Latvijas un Lielbritānijas parlamentos.”

Tikšanās laikā pārrunāts ES nākamā gada budžeta veidošanas process, kā arī ES līmenī sāktās diskusijas par kopējo lauksaimniecības politiku līdz 2020.gadam. I.Lieģis sarunā uzsvēra, ka Latvijas prioritāte sarunās par ES lauksaimniecības politiku paliek nemainīga – jāizlīdzina ES lauksaimniecības tiešmaksājumi, lai arī mūsu valsts zemnieki saņemtu līdzvērtīgu finansējumu, kādu saņem lauksaimnieki tā dēvētajās vecajās dalībvalstīs. Savukārt vēstnieks sarunā atzina, ka ES kopējā lauksaimniecības politika ir radikāli jāmaina un par šo jautājumu nepieciešams maksimāli plašs dialogs.

Savukārt, pārrunājot ar enerģētikas politiku saistītus jautājumus, komisijas priekšsēdētājs akcentēja, ka nepieciešams Latvijai dažādot energopiegāžu ceļus, lai mazinātu mūsu valsts enerģētisko atkarību no viena piegādātāja un izolētību no pārējās Eiropas Savienības. Tāpat sarunā skarti reģionālās sadarbības jautājumi starp Baltijas valstīm, Ziemeļvalstīm un Apvienoto Karalisti.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!