• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Azerbaidžānas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.12.2010., Nr. 191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222103

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas lietu apakškomisiju

Vēl šajā numurā

02.12.2010., Nr. 191

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Azerbaidžānas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 30.novembrī ar Azerbaidžānas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Elmanu Hidajatu oglu Zejnalovu pārrunāja iespējas stiprināt abu valstu ekonomisko sadarbību un parlamentāros kontaktus. Azerbaidžānas vēstnieks Saeimā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

“Jaunu biznesa kontaktu veidošana starp abu valstu uzņēmējiem vēl vairāk stiprinās Latvijas un Azerbaidžānas divpusējās attiecības,” atzina Solvita Āboltiņa. Viņa pauda cerību, ka biznesa kontaktus būtiski veicinās iecerētā Azerbaidžānas prezidenta Ilhama Alijeva vizīte Latvijā.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka Latvija vienmēr aktīvi ir atbalstījusi Eiropas Savienības Austrumu partnerības iniciatīvu, kuras ietvaros tiek veidotas ciešākas partnerattiecības ar Azerbaidžānu un vēl piecām bijušajām Padomju Savienības valstīm. “Varat paļauties uz Latviju kā labu draugu un starpnieku attiecībās ar Eiropas Savienību,” teica S.Āboltiņa.

Vēstnieks atzīmēja, ka Azerbaidžānas ārpolitikā transatlantisko attiecību veidošanai ir liela nozīme un šajā procesā viņa valsts augsti vērtē tieši Latvijas pieredzi. “Ņemot vērā kopīgo vēsturi, mūsu valstu pārstāvji saprotas labi. Latvijas veikto reformu piemērs un pieredze mums ir ļoti nozīmīga,” apliecināja vēstnieks. Tāpat viņš darīja zināmu, ka ar naftu bagātās Azerbaidžānas uzņēmējiem ir interese par sadarbību ar Latviju, un pozitīvi vērtēja ekonomiskās sadarbības iespējas.

Tikšanās gaitā pārrunāti arī abu valstu parlamentārie kontakti. S.Āboltiņa informēja, ka 10.Saeimā jau izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Azerbaidžānas parlamentu un tajā darbojas 17 deputāti. Tāpat tiks turpināta iesāktā sadarbība ar Azerbaidžānas parlamentāriešiem arī nozaru komisiju līmenī, apliecināja Saeimas priekšsēdētāja.

Jaunais Azerbaidžānas vēstnieks ir karjeras diplomāts ar 17 gadu pieredzi diplomātiskajā dienestā. Iepriekš bijis vēstnieks Bulgārijā, strādājis arī Azerbaidžānas diplomātiskajā pārstāvniecībā Ukrainā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!