• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Dienvidslāvijas sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.05.2001., Nr. 80 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22211

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iekšlietu ministrs - intervijā Latvijas Radio 23.maijā

Vēl šajā numurā

24.05.2001., Nr. 80

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Dienvidslāvijas sadarbību

Vakar, 23.maijā, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Guntars Krasts tikās ar Dienvidslāvijas Federatīvās Republikas ārlietu ministra palīgu un politisko direktoru Radojko Bigojeviču. Šī ir pirmā oficiālā Dienvidslāvijas valdības pārstāvja vizīte Latvijā pēc diplomātisko attiecību nodibināšanas starp abām valstīm 2001.gada 19.janvārī.

Dienvidslāvijas Ārlietu ministrijas politiskais direktors jau pabijis Igaunijā, bet pēc Latvijas vizītes tālāk dosies uz Lietuvu. Kā pastāstīja R.Bigojevičs, viņa Baltijas valstu apciemojuma mērķis ir informēt par Dienvidslāvijā notikušajām pārmaiņām un noskaidrot divpusējo attiecību veidošanas perspektīvas. “Mēs vēlamies pēc izolācijas un pārdzīvoto ciešanu gadiem parādīt, ka mūsu durvis ir atvērtas sadarbībai,” sacīja R.Bigojevičs.

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs atzinīgi novērtēja Dienvidslāvijas sasniegumus demokrātisko procesu un ekonomisko reformu īstenošanā un pauda cerību, ka šī Balkānu valsts sekmīgi atgriezīsies starptautiskajā politiskajā apritē. Savukārt R.Bigojevičs raksturoja iekšpolitisko situāciju Dienvidslāvijā, akcentējot demokrātisko spēku vairākuma koalīcijas apņēmību virzīt valsti politiskās un ekonomiskās stabilitātes virzienā.

Dienvidslāvijas Ārlietu ministrijas pārstāvis informēja arī par savas valsts vēlmi integrēties Eiropas struktūrās un izteica cerību, ka Latvija un Dienvidslāvija turpmāk varētu sadarboties arī starptautiskajās organizācijās. G.Krasts pastāstīja viesim par mūsu valsts paveikto, integrējoties Eiropas Savienībā, un par sabiedrības attieksmi pret šo procesu. Abas puses pārrunāja arī Eiropas Savienības paplašināšanas iespējamo gaitu un tās dalībvalstu dažādos viedokļus par tādām jutīgām sfērām kā lauksaimniecība un personu brīva kustība pēc jaunu dalībvalstu uzņemšanas Eiropas Savienībā.

Tikšanās dalībnieki sprieda arī par situāciju Dienvidbalkānos un ilgstošas stabilitātes nodrošināšanas priekšnoteikumiem šajā reģionā. G.Krasts akcentēja Latvijas nostāju šajā jautājumā, ka Balkānu problēmas ir jārisina atbilstoši ANO Drošības padomes rezolūcijai.

Sarunas noslēgumā Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs apliecināja Latvijas ieinteresētību abu valstu sadarbības veicināšanā parlamentu un valdību līmenī, kā arī ekonomisko kontaktu padziļināšanā.

Arī Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Edvīns Inkēns tikās ar Dienvidslāvijas Federatīvās Republikas ārlietu ministra palīgu un politisko direktoru Radojko Bogojeviču.

Dienvidslāvijas Ārlietu ministrijas politisko direktoru interesēja Latvijas pieredze, integrējoties Eiropas Savienībā, jo arī viņa valsts sākusi virzību uz ES. Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs akcentēja parlamenta nozīmīgo lomu šajā procesā, gan saskaņojot likumdošanu ar ES normām, gan sadarbojoties ar valdību ES jautājumos. E. Inkēns apliecināja Latvijas parlamenta gatavību dalīties ar Dienvidslāvijas parlamentāriešiem tai pieredzē, ko Saeimas Eiropas lietu komisija uzkrājusi, gatavojoties integrācijai Eiropas Savienībā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!