• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Nacionālā sporta padome: Par naudas balvu piešķiršanu par izciliem sasniegumiem sportā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.12.2010., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222221

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valdības rīcības plāna priekšlikumu apspriešanu

Vēl šajā numurā

03.12.2010., Nr. 192

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Nacionālā sporta padome: Par naudas balvu piešķiršanu par izciliem sasniegumiem sportā

1.decembrī izglītības un zinātnes ministra un Latvijas Nacionālās sporta padomes priekšsēdētāja (LNSP) Rolanda Broka vadībā notika LNSP sēde. Tajā tika lemts par naudas balvu piešķiršanu par izciliem sasniegumiem sportā, par atzinumu sniegšanu par starptautisku sacensību organizēšanu Latvijā un par sporta federāciju atzīšanu.

LNSP atbalstīja R.Broka priekšlikumu par 250 000 latu piešķiršanu naudas balvām par izciliem sasniegumiem sportā 2010.gadā. Šāds lēmums pieņemts, izvērtējot sporta federāciju pieteikumus, balstoties uz IZM kopā ar Latvijas Olimpisko komiteju un Latvijas Sporta federāciju padomi sagatavotajiem priekšlikumiem un ievērojot diferencētu pieeju naudas balvu apmēra noteikšanai no Ministru kabineta 2005.gada 25.oktobra noteikumos Nr.787 “Noteikumi par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru” noteiktās maksimālās naudas balvas apmēra. Piemēram, Pasaules čempioniem pieaugušajiem olimpiskajos sporta veidos un disciplīnās – 100% apmērā, par sasniegumiem Pasaules un Eiropas kausa kopvērtējumā pieaugušajiem olimpiskajos sporta veidos un disciplīnās – 70% apmērā u.tml.

R.Broks uzsvēra nepieciešamību un LNSP to atbalstīja, ka jautājums par naudas balvām pēc iespējas ātrāk virzāms apstiprināšanai Ministru kabineta sēdē, lai sportisti un treneri laikus saņemtu naudas balvas. Savukārt jau 2010.gada sākumā LNSP atbalstīja un valdība piešķīra 455 275 latus par izciliem sasniegumiem XXI Ziemas olimpiskajās spēlēs.

Uzklausot LNSP locekļa, IZM valsts sekretāra M.Gruškevica ziņojumu, LNSP nolēma sniegt rakstveida atzinumu par Pasaules čempionāta jauniešiem JT250 laivu klasē (2011.gada 8.–10.jūlijā), Pasaules čempionāta sambo cīņā jauniešiem un junioriem (2011.gada 13.–17.novembrī), Pasaules čempionāta kērlingā sievietēm (2013.gada martā), Pasaules čempionāta jauniešiem standartdeju programmā (2011.gada 16.–18.decembrī), Eiropas čempionāta vējdēļu burāšanā Formula Windsurfing klasē un Pasaules čempionāts mikroklases jahtām (2011.gadā) rīkošanu Latvijā. Ja saskaņojumi būs pozitīvi, tad IZM vērtēs iespēju 2011.gada valsts budžetā paredzēt līdzfinansējumu šiem pasākumiem. Savukārt iepriekš LNSP saskaņojusi jau četru starptautisko sporta sacensību rīkošanu Latvijā 2011.gadā: I Pasaules čempionāta gaisa balonu sportā (sievietēm); Eiropas veterānu čempionāta dambretē; Pasaules čempionāta basketbolā junioriem (U-19); Eiropas čempionāta stājhokejā.

Atbilstoši Sporta likuma Pārejas noteikumu 8.punktā un Ministru kabineta 2009.gada 8.decembra noteikumu Nr.1396 “Sporta federāciju atzīšanas un atzīto sporta federāciju kontroles kārtība” 7.punktā noteiktajam LNSP atbalstīja biedrības “Latvijas Automobiļu federācija”, biedrības “Latvijas Sportinga federācija” un biedrības “Latvijas Galda hokeja federācija” atzīšanu.

Agnese Korbe, izglītības un zinātnes
ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!