• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas 2010.gada 2.decembra sēdes stenogramma (sākums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.12.2010., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222277

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Zinātņu akadēmija: Par nopietnu, satraucošu situāciju Latvijas zinātnē

Vēl šajā numurā

07.12.2010., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas 2010.gada 2.decembra sēdes stenogramma (sākums)

Sēdi vada Latvijas Republikas 10.Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Sēdes vadītāja. Labrīt, cienījamie kolēģi! Pulkstenis ir 9.00. Lūdzu, ieņemiet vietas! Arī Zaķa kungs un Klementjeva kungs, lūdzu, ieņemiet vietas! Sākam Saeimas 2.decembra sēdi.

Pirms mēs sākam izskatīt apstiprināto darba kārtību, mums ir jālemj par iespējamām izmaiņām šīsdienas sēdes darba kārtībā.

Cienījamie kolēģi! Es lūdzu ieņemt vietas... Ir sācies darbs. Lūdzu, Agešina kungs, Kursītes kundze, Andri Bērziņ, ievēlēts no Zemgales... Klauža kungs, Seržanta kungs... Lūdzu, ieņemiet vietas! Zalāna kungs, lūdzu, ieņemiet savu vietu! Sākas Saeimas sēde.

Paldies.

Tātad Saeimas Prezidijs ir saņēmis Juridiskās komisijas iesniegumu ar lūgumu grozīt Saeimas 2.decembra sēdes darba kārtību un iekļaut izskatīšanai sadaļā „Prezidija ziņojumi” Juridiskās komisijas izstrādāto likumprojektu „Grozījumi Krimināllikumā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis Juridiskās komisijas iesniegumu ar lūgumu izdarīt grozījumu Saeimas šā gada 2.decembra sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā lēmuma projektu „Par Lindas Piusas atbrīvošanu no Administratīvās rajona tiesas tiesneša amata”. Vai deputātiem ir iebildumi? Iebildumu nav. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis Juridiskās komisijas iesniegumu ar lūgumu izdarīt grozījumu Saeimas šā gada 2.decembra sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā lēmuma projektu „Par Vilmāra Endzeļa atbrīvošanu no Administratīvās apgabaltiesas tiesneša amata”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis Juridiskās komisijas iesniegumu ar lūgumu izdarīt grozījumu Saeimas šā gada 2.decembra sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā lēmuma projektu „Par Ievas Čudinas iecelšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis Juridiskās komisijas iesniegumu ar lūgumu izdarīt grozījumu Saeimas šā gada 2.decembra sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā lēmuma projektu „Par Kristīnes Maikes iecelšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis Juridiskās komisijas iesniegumu ar lūgumu izdarīt grozījumu Saeimas šā gada 2.decembra sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā lēmuma projektu „Par Vitas Puškundzes iecelšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis Juridiskās komisijas iesniegumu ar lūgumu izdarīt izmaiņu Saeimas šā gada 2.decembra sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā lēmuma projektu „Par Sanitas Rūtenas-Laizānes iecelšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas iesniegumu ar lūgumu izdarīt izmaiņu Saeimas 2010.gada 2.decembra sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā likumprojektu „Grozījumi Noguldījumu garantiju likumā” izskatīšanai pirmajā lasījumā. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir grozīta.

Tāpat Saeimas Prezidijs ir saņēmis Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas iesniegumu ar lūgumu izdarīt izmaiņu Saeimas šā gada 2.decembra sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā lēmuma projektu „Par Centrālās zemes komisijas locekļu apstiprināšanu”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir grozīta.

Vēl Saeimas Prezidijs ir saņēmis Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas iesniegumu ar lūgumu izdarīt izmaiņu Saeimas šā gada 2.decembra sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā lēmuma projektu „Par deputāta Staņislava Šķestera ievēlēšanu par Centrālās zemes komisijas priekšsēdētāju”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Tātad darba kārtība ir grozīta.

Paldies.

Sākam izskatīt apstiprināto darba kārtību.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījums Nacionālo bruņoto spēku likumā” nodot Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījums Latvijas Republikas Zemessardzes likumā” nodot Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi likumā „Latvijas Nacionālo bruņoto spēku piedalīšanās starptautiskajās operācijās”” nodot Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un Ārlietu komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Par likuma „Par īpašuma privatizāciju agroservisa uzņēmumos” un Augstākās Padomes lēmuma „Par Latvijas Republikas likuma „Par īpašuma privatizāciju agroservisa uzņēmumos” spēkā stāšanās kārtību” atzīšanu par spēku zaudējušiem” nodot Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi Finanšu nodrošinājuma likumā” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi Ceļu satiksmes likumā” nodot Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi likumā „Par priekšvēlēšanu aģitāciju pirms pašvaldību vēlēšanām”” nodot Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli viens deputāts var runāt „par”, viens – „pret”.

Ir pieteicies runāt deputāts Augusts Brigmanis. Par procedūru?

Lūdzu, ieslēdziet mikrofonu deputātam Brigmanim!

A.Brigmanis (ZZS frakcija).

Aicinu nodot vēl arī Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai šo likumprojektu.

Sēdes vadītāja. Vai deputātiem ir iebildumi pret to, ka likumprojekts tiek nodots arī Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai? Deputātiem iebildumu nav. Tātad likumprojekts nodots Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai un Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai, nosakot, ka Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija ir atbildīgā komisija.

Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi Kredītiestāžu likumā” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi Maksājumu pakalpojumu likumā” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likumā” nodot Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai, nosakot, ka Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Likumprojekts komisijām nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi likumā „Par zvērinātiem revidentiem”” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina deputātu Ritas Strodes, Edgara Zalāna, Māra Kučinska, Ineses Šleseres un Aināra Šlesera iesniegto likumprojektu „Grozījums likumā ”Par valsts pensijām”” nodot Sociālo un darba lietu komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli viens deputāts var runāt „par, viens – „pret”. Ir pieteikusies deputāte Rita Strode, kas acīmredzot vēlas runāt „par”.

Lūdzu, Strodes kundze, jums vārds!

R.Strode (PLL frakcija).

Ļoti cienījamā Saeimas priekšsēdētāja! Godātie kolēģi! Šis likumprojekts ir tapis tāpēc, ka pirms pāris nedēļām televīzijā tika rādīts sižets par kādu māmiņu, kura jau daudzus gadus kopj savu bērnu invalīdu. Tā bija mamma no Cesvaines novada, kura daudzus gadus ir sūri strādājusi, kopusi savu bērniņu, bet dažu robu likumdošanā dēļ nevar pretendēt uz priekšlaicīgu pensionēšanos. Nav pat runa par to, ka viņas pensija būs ļoti maza, bet viņai pat nav iespējas šo pensiju saņemt.

Un šādu cilvēku, pēc Labklājības ministrijas informācijas, Latvijā esot apmēram 200.

Kādēļ tad tā? Tādēļ, ka periodā starp 1996. un 2006.gadu šī māmiņa vai arī kāds cits no vecākiem, kuram ir bērniņš ar invaliditāti, kādu laika sprīdi nebija sociāli apdrošināti, līdz ar to laiks, kurā viņi kopa bērnu, netiek ieskaitīts darba stāžā.

Šobrīd problēma it kā ir atrisināta: tas vecāks, kurš kopj bērnu invalīdu, ir gan sociāli apdrošināts, gan saņem atbalstu no valsts, viņam ir arī iespēja priekšlaicīgi pensionēties un viņu atbalsta pašvaldība. Bet – bet! – tikai tad, kad viņa darba stāžs ir 30 gadi. Taču šī 10 gadu periodā veiktā bērna invalīda kopšana likumdošanas nepilnību dēļ netika ieskaitīta darba stāžā.

Tāpēc man ir lūgums: cienījamie kolēģi, lūdzu, atbalstiet šā likumprojekta nodošanu komisijai tā turpmākai skatīšanai. Tas novērsīs netaisnību pret pāris simtiem gādīgu un smagi strādājošu vecāku, kas nav savas rūpes par bērnu invalīdu uzkrāvuši valsts vai pašvaldību institūcijām, bet iznesuši ar mīlestību uz saviem pleciem.

Lūdzu, atbalstiet likumprojekta „Grozījums likumā „Par valsts pensijām”” nodošanu komisijai.

Paldies.

Sēdes vadītāja. Paldies.

„Pret” neviens nav pieteicies runāt. Vai deputātiem ir iebildumi? (No zāles: „Nav!”) Deputātiem iebildumu nav. Tātad likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Par Sadarbības līgumu starp Eiropas Savienību un iesaistītajām Eiropas Savienības dalībvalstīm ar Imperial Tobacco Limited un Savstarpējo pārtraukšanas līgumu starp Eiropas Savienību un iesaistītajām Eiropas Savienības dalībvalstīm ar Imperial Tobacco Limited nodot Ārlietu komisijai un Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai, nosakot, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Likumprojekts komisijām nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Juridiskās komisijas sagatavoto likumprojektu „Grozījumi Krimināllikumā” nodot Juridiskajai komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija.

„Par” ir pieteikusies runāt deputāte Ilma Čepāne. Lūdzu!

I.Čepāne (frakcija „Vienotība”).

Labrīt, godātie kolēģi! Juridiskā komisija, konsultējoties ar Tieslietu ministrijas, Ģenerālprokuratūras un Iekšlietu ministrijas ekspertiem un amatpersonām, ir izstrādājusi likumprojektu, kas paredz izdarīt Krimināllikumā grozījumus.

Kāpēc šādi grozījumi ir nepieciešami, proti, kāds ir šo grozījumu mērķis un vēsture?

2010.gada 21.oktobrī 9.Saeima pieņēma likumu „Grozījumi Krimināllikumā”, kas stāsies spēkā 2011.gada 1.janvārī. Ar šā likuma 31.pantu no Krimināllikuma tika izslēgts 149.pants „Nelikumīgas darbības ar autortiesību un blakustiesību objektiem”, jo tas līdz šim zināmā mērā dublējās ar šā paša likuma, proti, Krimināllikuma, 148.pantu. Savukārt jaunā redakcijā tika izteikts 148.pants „Autortiesību un blakustiesību pārkāpšana”, vienlaikus tajā aptverot arī darbības, par kādām kriminālatbildība bija paredzēta Krimināllikuma 149.panta otrajā, trešajā un ceturtajā daļā. Bet dekriminalizēta, proti, paredzot administratīvo atbildību, tika Krimināllikuma 149.panta pirmā daļa. Vienlaikus likuma pārejas noteikumu 1. un 2.punkts paredz, ka tiesu, prokuratūras un pirmstiesas izmeklēšanas iestāžu lietvedībā esoši kriminālprocesi par noziedzīgiem nodarījumiem, kas kvalificēti pēc Krimināllikuma 149.panta, izbeidzami saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 377.panta 2.punktu un nepieciešamie materiāli nosūtāmi kompetentai institūcijai vai amatpersonai izskatīšanai Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā noteiktajā kārtībā. Tādējādi ar likuma pārejas noteikumiem neprecīzi vai pat... varētu teikt, arī pat kļūdaini, jo tā nav tikai tehniska kļūda, tiek paredzēts, ka izbeidzami kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 149.panta otrās, trešās un ceturtās daļas, kas netiek dekriminalizētas. Un minētie pārejas noteikumi tātad var tikt attiecināti tikai uz dekriminalizēto Krimināllikuma 149.panta pirmo daļu.

Kā redzams jums priekšā esošajā likumprojekta anotācijā, Juridiskā komisija labo šo iepriekš pieļauto neprecizitāti vai kļūdu. Proti, lai to novērstu, pārejas noteikumi tiek papildināti ar 9.punktu, kurā ir pareizi norādīta šodien spēkā esošā Krimināllikuma 149.panta piemērošanas kārtība pēc 2011.gada 1.janvāra.

Lūdzu šo likumprojektu nodot Juridiskajai komisijai.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Runāt „pret” neviens nav pieteicies. Vai deputātiem ir iebildumi pret to, ka likumprojekts tiks nodots Juridiskajai komisijai? Likumprojekts komisijai nodots.

Nākamā darba kārtības sadaļa – „Par atvaļinājuma piešķiršanu”.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputāta Borisa Cileviča iesniegumu ar lūgumu piešķirt viņam neapmaksātu atvaļinājumu šā gada 2.decembrī, kuru Prezidijs ir arī piešķīris, un tātad es jūs par to informēju.

Pirms mēs pārejam pie nākamās sadaļas, mums ir jālemj par vēl vienām iespējamām izmaiņām šīsdienas sēdes darba kārtībā.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis Juridiskās komisijas iesniegumu ar lūgumu grozīt Saeimas 2.decembra sēdes darba kārtību un iekļaut tajā izskatīšanai pirmajā lasījumā bez atkārtotas izskatīšanas atbildīgajā komisijā Juridiskās komisijas sagatavoto likumprojektu „Grozījumi Krimināllikumā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība grozīta. Paldies.

Pārejam pie nākamās sadaļas – „Amatpersonu ievēlēšana, apstiprināšana, iecelšana, atbrīvošana vai atlaišana no amata, uzticības vai neuzticības izteikšana”.

Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts „Par Starpparlamentu Savienības Latvijas nacionālās grupas un grupas vadītāja apstiprināšanu”. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Starpparlamentu Savienības Latvijas nacionālās grupas un grupas vadītāja apstiprināšanu”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 88, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts „Par Eiropas Padomes Parlamentārās Asamblejas Latvijas delegācijas vadītāja apstiprināšanu”. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Eiropas Padomes Parlamentārās Asamblejas Latvijas delegācijas vadītāja apstiprināšanu”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 88, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts „Par Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas Parlamentārās Asamblejas Latvijas delegācijas apstiprināšanu”. Ir saņemts lēmuma projekts par to, lai apstiprinātu Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas Parlamentārās Asamblejas Latvijas delegāciju piecu cilvēku sastāvā, lai gan Latvijai šajā delegācijā ir tikai trīs vietas. Saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 31.panta astoto daļu šādos gadījumos jārīkojas šādi: „Ja attiecīgajam amatam izvirzīto kandidātu skaits pārsniedz ievēlējamo amatpersonu vietu skaitu, balsošana notiek šā likuma 26.pantā noteiktajā kārtībā.” Tātad jābalso ar vēlēšanu zīmēm.

Bet, pirms es dodu vārdu – runāšanai balsu skaitītāju vārdā – deputātam Ingmāram Līdakam, debatēt ir pieteicies deputāts Einārs Cilinskis. Lūdzu!

E.Cilinskis (VL–TB/LNNK frakcija).

Godājamā priekšsēdētājas kundze! Godājamie deputāti! Es domāju, ka šī ir viena no tām starptautiskajām organizācijām, kur īstenībā Latvijas delegācijas sastāvs ir ļoti svarīgs. Proti, jautājums ir par Latvijas tēlu Eiropā, par Latvijas tēlu pasaulē, un, neapšaubāmi, mums ir nepieciešams atbalstīt tādus deputātus, kur nav šaubu, ka viņi šajā organizācijā aizstāvēs Latvijas intereses, nevis kādas citas valsts intereses.

Es mazliet paskatījos internetā. Mūsdienās jau ir tā, ka internetā viss paliek, kas ir runāts pēdējos gados, un varbūt tikai dažas lietas tā uzreiz iznāca ārā – tas, ka Latvijas intereses gan šajā, gan dažās citās starptautiskajās organizācijās ir aizstāvējuši „Saskaņas Centra” pārstāvji.

Tā, piemēram, Cileviča kungs Eiropas Padomes tribīnē situāciju Latvijā salīdzinājis ar Maķedoniju, norādot: ja netiks ņemtas vērā minoritāšu intereses, Latvijā iespējamas bruņotas sadursmes, kā novērotājs Eiropas Padomē nācis klajā ar paziņojumiem par minoritāšu beztiesīgumu Latvijā, bet, uzstājoties pret Valsts valodas likumu, EDSO pārstāvim skaidrojis, ka latviešu valodas apgūšana un naturalizācijas process Latvijā nozīmējot mazākumtautību asimilāciju.

Citā gadījumā, lai panāktu Eiropas Padomes Parlamentārās Asamblejas monitoringa atjaunošanu minoritāšu tiesību neievērošanas dēļ, Cileviča kungs teicis, ka izglītības reforma ir atmaksa par pagātnes pāridarījumiem.

Vēl citā reizē Cileviča kungs ir nosodījis EDSO Parlamentārās Asamblejas rezolūciju, kas pielīdzina staļinismu nacismam. Tie esot mēģinājumi pārrakstīt Otrā pasaules kara vēsturi.

Savukārt Andrejs Klementjeva kungs ESDO uzstājies pret Latviju, atbalstot rezolūciju, kurā Latvija tiek nosodīta par minoritāšu tiesību neievērošanu.

Nu, tas varbūt nebija pēdējos gados, bet es domāju, ka nekas sevišķi daudz nav mainījies. Tātad visi šie fakti ir dokumentēti un pieejami, un līdz ar to es domāju, ka būtu pareizi, ka mēs atbalstītu... Nacionālās apvienības frakcija noteikti atbalstīs šajā balsojumā gan Druvietes kundzi, gan Grigules kundzi. Un es gribētu tomēr no savas puses norādīt arī uz Visvalža Lāča, tātad mūsu deleģētā pārstāvja, lielo pieredzi un zināšanām gan vēsturē, gan starptautiskajās tiesībās un tāpēc lūgt deputātus atbalstīt arī Visvalža Lāča kandidatūru šajā delegācijā.

Paldies par uzmanību.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Debates slēdzu.

Balsu skaitītāju vārdā vārds deputātam Ingmāram Līdakam, kurš izskaidros, kādā veidā notiks balsošana.

I.Līdaka (ZZS frakcija).

Labrīt, cienījamie kolēģi! Patiešām lūdzu jūs būt ļoti uzmanīgiem, jo, ņemot vērā to, kā mums gāja iepriekšējās... šajās aizklātajās vēlēšanās, es atļaušos tomēr vēlreiz visiem norādīt, ka, lai biļetens būtu derīgs, ir jābūt atzīmei pret katru no pieciem biļetenā iekļautajiem kandidātiem. Pretī tiem, kurus jūs, protams, atzīsiet par labiem esam, ailītē ir jābūt „par”. Pretī tiem, pret kuriem jūs balsojat, tātad ailītē ir jābūt „pret”. Biļetens būs nederīgs, ja kaut vai pret vienu no kandidātiem nebūs nekādas atzīmes. Plus vēl! Biļetens nebūs derīgs, ja „par” būs vairāk nekā trim deputātiem. Var balsot, protams, pret visiem kandidātiem... Tad biļetens būs derīgs un tāda būs bijusi jūsu griba. Katrā gadījumā pats galvenais ir izdarīt atzīmi pret katru no kandidātiem.

Paldies.

Balsu skaitītājus lūdzu pulcēties darbam.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Tātad tagad notiks balsošana ar vēlēšanu zīmēm. Lūdzu, sekojiet līdzi... Jūs tiksiet aicināti atpakaļ zālē ar zvanu.

(Pārtraukums.)

I.Līdaka. Tā, cienījamie deputāti! Ja kāds vēl nav nobalsojis, daru zināmu, ka tūdaļ balsošana tiks slēgta. Atlikušas divas trīs minūtes. Lūdzu!

Sēdi vada Latvijas Republikas 10.Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Sēdes vadītāja. Cienījamie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas!

Balsu skaitītāju vārdā – deputāts Ingmārs Līdaka.

I.Līdaka (ZZS frakcija).

Cienījamie kolēģi! Jūsu uzmanībai Saeimas balsu skaitītāju sēdes protokols Nr.8 – par balsošanas rezultātiem, ievēlot Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas Parlamentārās Asamblejas Latvijas delegācijas sastāvu 2010.gada 2.decembrī, Rīgā, Saeimas namā, vēlēšanu zīme Nr.6.

Kopumā izgatavotas 120 vēlēšanu zīmes.

Deputātiem izsniegtas 92 vēlēšanu zīmes.

Sabojātu un nomainītu – nav.

Atlikušās 28 vēlēšanu zīmes dzēstas.

No vēlēšanu kastes izņemtas 92 vēlēšanu zīmes.

Par derīgām atzītas 87 vēlēšanu zīmes. Tātad par nederīgām atzītas 5 vēlēšanu zīmes.

Par kandidātiem nodotās balsis dalās šādi:

Ina Druviete – par – 60, pret – 27,

Iveta Grigule – par – 77, pret – 10,

Andrejs Klementjevs – par – 55, pret – 32,

Visvaldis Lācis – par – 27, pret – 60,

Edgars Zalāns – par – 32, pret – 55.

Saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 26.pantu Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas Parlamentārās Asamblejas Latvijas delegācija apstiprināta šādā sastāvā: Ina Druviete, Iveta Grigule un Andrejs Klementjevs.

Apsveicu!

Paldies.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Tātad lēmums pieņemts. Ar Saeimas balsojumu EDSO Parlamentārās Asamblejas Latvijas delegācijas sastāvs apstiprināts šādā sastāvā: Ina Druviete, Iveta Grigule un Andrejs Klementjevs.

Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts „Par Irinas Bogdanovas apstiprināšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Gaidis Bērziņš.

G.Bērziņš (VL–TB/LNNK frakcija).

Cienītā Saeimas priekšsēdētājas kundze! Godātie deputāti! Juridiskā komisija ir izskatījusi tieslietu ministra virzītu priekšlikumu par Irinas Bogdanovas apstiprināšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi, uzklausījusi kandidāti un aizklātā balsošanā nolēmusi virzīt apstiprināšanai Saeimā lēmuma projektu „Par Irinas Bogdanovas apstiprināšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā lūgums atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Irinas Bogdanovas apstiprināšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi”! Lūdzu balsošanas režīmu! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu rezultātu! Par – 90, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts „Par Arvja Garā apstiprināšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Gaidis Bērziņš.

G.Bērziņš (VL–TB/LNNK frakcija).

Paldies.

Juridiskā komisija ir izskatījusi tieslietu ministra priekšlikumu par Arvja Garā apstiprināšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi, uzklausījusi kandidātu un aizklātā balsošanā nolēmusi virzīt apstiprināšanai Saeimā lēmuma projektu „Par Arvja Garā apstiprināšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā lūgums atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Arvja Garā apstiprināšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 90, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts „Par Viktora Prudņikova apstiprināšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Gaidis Bērziņš.

G.Bērziņš (VL–TB/LNNK frakcija).

Jā, paldies.

Juridiskā komisija ir izskatījusi tieslietu ministra priekšlikumu par Viktora Prudņikova apstiprināšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi, uzklausījusi kandidātu un aizklātā balsošanā ar balsu vairākumu nolēmusi virzīt apstiprināšanai Saeimā lēmuma projektu „Par Viktora Prudņikova apstiprināšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā lūgums atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Viktora Prudņikova apstiprināšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 88, pret – 1, atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts „Par Rinalda Silakalna apstiprināšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Gaidis Bērziņš.

G.Bērziņš (VL–TB/LNNK frakcija).

Paldies.

Juridiskā komisija ir saņēmusi tieslietu ministra priekšlikumu par Rinalda Silakalna apstiprināšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi, ir uzklausījusi kandidātu un aizklātā balsojumā nolēmusi virzīt lēmuma projektu „Par Rinalda Silakalna apstiprināšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā lūgums atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Rinalda Silakalna apstiprināšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 90, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts „Par Lindas Piusas atbrīvošanu no Administratīvās rajona tiesas tiesneša amata”.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Gaidis Bērziņš.

G.Bērziņš (VL–TB/LNNK frakcija).

Paldies.

Tātad Juridiskā komisija ir saņēmusi un izvērtējusi tieslietu ministra priekšlikumu par Lindas Piusas atbrīvošanu no Administratīvās rajona tiesas tiesneša amata, uzklausījusi arī tiesnesi un aizklātā balsojumā atbalstījusi lēmuma projektu „Par Lindas Piusas atbrīvošanu no Administratīvās rajona tiesas tiesneša amata”.

Juridiskās komisijas vārdā lūgums atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Lindas Piusas atbrīvošanu no Administratīvās rajona tiesas tiesneša amata”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 89, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Cienījamie kolēģi! Pulkstenis ir 10.30, ir pienācis laiks pārtraukumam.

Taču, pirms mēs reģistrējamies, es gribu mūsu visu vārdā sveikt pusapaļā jubilejā Andri Bērziņu, kas ievēlēts no Zemgales vēlēšanu apgabala, un pusapaļā jubileja viņam bija 26.novembrī. (Aplausi.)

Tagad vārds paziņojumiem.

Vārds paziņojumam Janīnai Kursītei.

J.Kursīte-Pakule (frakcija „Vienotība”).

Lūdzu, tie, kas vēlas darboties Latgales atbalsta grupā, pulcēsimies tūlīt Dzeltenajā zālē. (No zāles: „Latgaļiski!”) Varu arī latgaliski: lyudzu atbolsta grupā vysus Dzaltanajā zāļē.

Sēdes vadītāja. Vārds paziņojumam Andrim Bērziņam, ievēlētam no Zemgales. (No zāles dep. A.Klementjevs: „Bankets būs šovakar?”)

A.Bērziņš (ZZS frakcija, Zemgales v/a).

Atbildes... pateicības runa, jā, bet nu mēs tādā šaurākā lokā... Publisko izdevumu un revīzijas komisija! Lūgums sanākt uz komisijas sēdi 106.auditorijā pēc 5 minūtēm.

Sēdes vadītāja. Vārds paziņojumam Jānim Reiram. (No zāles dep. K.Šadurskis: „Par budžetu tikai nesaki neko!”)

J.Reirs (frakcija „Vienotība”).

Baltijas lietu apakškomisija! Lūdzu sanākt Ārlietu komisijas zālē pēc 10 minūtēm un līdzi paņemt jums izsniegtos dokumentus.

Paldies.

Sēdes vadītāja. Vārds paziņojumam Ilmai Čepānei.

I.Čepāne (frakcija „Vienotība”).

Godātie Juridiskās komisijas locekļi! Atgādinu, ka komisijas sēde notiks pēc 5 minūtēm Juridiskās komisijas telpās.

Paldies.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Tagad lūdzu zvanu deputātu klātbūtnes reģistrācijai! Lūdzu reģistrācijas režīmu! Paldies.

Vārds Saeimas sekretāra biedram Dzintaram Rasnačam reģistrācijas rezultātu nolasīšanai.

Dz.Rasnačs (10.Saeimas sekretāra biedrs).

Kolēģi! Nav reģistrējušies 12 deputāti: Imants Jānis Bekešs... Nav. Boriss Cilevičs... Nav. Ingrīda Circene... Nav. Gundars Daudze... Nav. Ivans Klementjevs... Nav. Valērijs Kravcovs... Ir. Sergejs Mirskis... Nav. Ņikita Ņikiforovs... Ir. Igors Pimenovs... Ir. Dana Reizniece... Nav. Ivans Ribakovs... Ir. Un Jānis Strazdiņš... Nav.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Pārtraukums līdz pulksten 11.00.

Stenogrammas nobeigums – Saeimas materiālu nākamajā, 74.laidienā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!