• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ekonomisko sadarbību ar Japānu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.12.2010., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222303

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem likumā "Par maternitātes un slimības apdrošināšanu"

Vēl šajā numurā

07.12.2010., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ekonomisko sadarbību ar Japānu

Latvijas un Japānas ekonomiskajā sadarbībā joprojām ir daudz neizmantota potenciāla, kas var dot labu pienesumu mūsu valstu tautsaimniecības attīstībā. Tādēļ mums jāmeklē jaunas iespējas, kā attīstīt abu valstu ekonomiskos kontaktus. To Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Kalniņš uzsvēra 3.decembrī, tiekoties ar Japānas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Takaši Osanai.

“Ir jāmeklē jaunas iespējas, kā savest kopā abu valstu uzņēmējus un padarīt aktīvāku Japānas un Latvijas ekonomisko sadarbību,” pauda O.Kalniņš. Savukārt vēstnieks apliecināja Japānas uzņēmēju interesi veidot jaunus biznesa kontaktus ar Latviju, piemēram, farmācijas un kokapstrādes jomā.

Sarunas gaitā komisijas priekšsēdētājs atzinīgi vērtēja Japānas vēstniecības lielo ieguldījumu abu valstu kultūras sakaru veicināšanā. “Tieši kultūra ir tā joma, kas visvairāk uzrunā sabiedrību un tuvina tautas. Japānas vēstniecība pēdējos gados ir daudz darījusi, lai iepazīstinātu Latvijas iedzīvotājus ar japāņu kultūru, tostarp organizējusi koncertus un Latvijas un Honkongas kopražojuma filmas “Amaya” pirmizrādi Rīgā,” teica O.Kalniņš.

Pārrunājot abu valstu parlamentāros kontaktus, O.Kalniņš darīja zināmu, ka 2.decembrī Saeimā izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Japānas parlamentu, kas ļaus veidot aktīvu sadarbību ar Japānas parlamentāriešiem.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!