• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tālāku Latvijas sadarbību ar Apvienoto Karalisti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.12.2010., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222305

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par Saeimas 2010. gada 2. decembra sēdes sasaukšanu un sēdes darba kārtību

Vēl šajā numurā

07.12.2010., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tālāku Latvijas sadarbību ar Apvienoto Karalisti

Ciešai ekonomiskajai un politiskajai sadarbībai ar Apvienoto Karalisti ir būtiska loma Latvijas ārpolitikā un tautsaimniecībā, un nākotnē abu valstu kontaktus nepieciešams vēl vairāk stiprināt. To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra 1.decembrī, tiekoties ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Endrū Soperu.

“Abu valstu attiecības jau vēsturiski veidojušās labas un konstruktīvas. Mēs nekad neaizmirsīsim, ka tieši Lielbritānija bija pirmā valsts, kas 1918.gadā atzina Latvijas neatkarību. Arī šodien abu valstu attiecības ir ciešas un aktīvas gan ekonomikā, gan arī politiskajā līmenī, tostarp parlamentārajā sadarbībā,” teica Saeimas priekšsēdētāja.

Latvijas un Apvienotās Karalistes labo partnerību akcentēja arī vēstnieks. “Esam lepni, ka Latvijai būtiskos vēstures posmos varējām būt blakus un sniegt savu atbalstu. Savukārt tagad esam labi partneri Eiropas Savienībā un NATO,” uzsvēra E.Sopers. Vēstnieks atzinīgi vērtēja Latvijas karavīru dalību NATO vadītajā miera uzturēšanas misijā Afganistānā, kā arī Saeimas paveikto NATO Parlamentārās asamblejas sesijas rīkošanā šā gada pavasarī.

Puses bija vienisprātis par nepieciešamību veicināt vēl aktīvāku ekonomisko sadarbību. Vēstnieks atzīmēja, ka ekonomisko kontaktu stiprināšana starp Latvijas un Apvienotās Karalistes uzņēmējiem ir viena no viņa darbības prioritātēm. Tāpat vēstnieks pauda atzinību Latvijas veiktajiem budžeta konsolidācijas pasākumiem, kas ļāvuši panākt ekonomikas stabilizāciju.

Pārrunājot abu valstu parlamentāros sakarus, S.Āboltiņa darīja zināmu, ka tuvākajā laikā Saeimā plānots izveidot deputātu grupu sadarbībai ar Apvienotās Karalistes parlamentu. “Parlamentam ir būtiska loma ārpolitikas veidošanā. Tādēļ arī šajā Saeimas sasaukumā turpināsim labi iesākto praksi un veidosim aktīvu parlamentāro sadarbību,” pauda Saeimas priekšsēdētāja.

Tāpat sarunas gaitā pārrunātas iespējas veicināt kultūras sakarus. Kā izcilu šādas sadarbības piemēru S.Āboltiņa minēja nesen Latvijā notikušo diriģenta Andra Nelsona vadītā Birmingemas simfoniskā orķestra koncertu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!