• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta darba vizīti Polijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.12.2010., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222316

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Valsts policijas 92.gadadienā

Vēl šajā numurā

07.12.2010., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta darba vizīti Polijā

4.decembrī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis devās divu dienu darba vizītē uz Poliju, lai pārrunātu reģionālo enerģētikas projektu īstenošanu.

4.decembrī Varšavā Ministru prezidents apmeklēja Polijas Republikas Senātu un tikās ar senatoru, Senāta Ārlietu komisijas priekšsēdētāja vietnieku Mareku Rocki un Senāta Ārlietu un ES lietu biroja direktoru Lešeku Keņeviču. Premjers apskatīja arī Senātā izstādīto izstādi “Viena diena Latvijā”.

Vakarā notika Baltijas valstu premjeru darba vakariņas, kurās tika pārrunāta gaidāmās tikšanās ar Polijas premjerministru Donaldu Tusku darba kārtība, eiro ieviešana Igaunijā no 2011.gada 1.janvāra un 2011.gada 19. un 20.janvārī gaidāmā NB8 tikšanās ar Lielbritānijas premjerministriju Deividu Kameronu.

5.decembrī Varšavā notika triju Baltijas valstu un Polijas premjera tikšanās, kuras mērķis bija diskutēt par enerģētikas jautājumiem un vienoties par kopīgo rīcību reģiona enerģētikas izolētības mazināšanā.

Visi premjeri vēlreiz apliecināja savu gatavību strādāt pie Visaginas atomelektrostacijas projekta īstenošanas, tādējādi akcentējot šā projekta nozīmību reģiona enerģētikā. Ministru prezidents V.Dombrovskis informēja par plāniem attīstīt sašķidrinātās dabasgāzes termināļa projektu Latvijā.

Tāpat Polijas un Baltijas valstu premjeri runāja par aktualitātēm ES darba kārtībā, uzsverot kopīgās intereses nākamā perioda 2014.–2020.gadam finanšu ietvara diskusijās. Vienprātīgu atbalstu guva V.Dombrovska priekšlikums par vienotu darbu diskusijās par kohēzijas politiku un tiešmaksājumu izlīdzināšanu lauksaimniekiem.

Tikšanās laikā Latvijas premjers aicināja atbalstīt Latvijas iniciatīvu, diskutējot par pensiju sistēmas reformu ietekmi uz Stabilizācijas un izaugsmes pakta prasībām.

Premjeri atzinīgi novērtēja Polijas premjerministra D.Tuska iniciatīvu šādām darba sarunām un vienojās turpināt sadarbību pozīciju saskaņošanā par aktuāliem ES jautājumiem.

Ministru prezidents V.Dombrovskis Latvijā atgriezās 5.decembra vakarā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!