• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrs: Par Latvijas un Baltkrievijas sadarbību transportā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.12.2010., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222320

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

07.12.2010., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrs: Par Latvijas un Baltkrievijas sadarbību transportā

2.decembrī satiksmes ministrs Uldis Augulis tikās ar Baltkrievijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Gerasimenko, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē. Amatpersonas pārrunāja abu valstu sadarbības galvenos virzienus transporta jomā.

“Latvija ir Baltkrievijas galvenais tranzīta koridors, jo apmēram 70% no Baltkrievijas jūras tranzīta kravām iet caur Latvijas ostām,” abu valstu sadarbības nozīmīgumu tikšanās laikā uzsvēra Baltkrievijas vēstnieks. Viņš kā Latvijas ostu galveno priekšrocību minēja sakārtotu infrastruktūru.

Arī Latvijas satiksmes ministrs izteica gandarījumu par iespēju tikties ar vēstnieku, norādot, ka Latvijas ostas ir vispiemērotākās tranzīta kravu plūsmas nodrošināšanai un ostu kapacitāte ļauj šos apjomus palielināt.

Tikšanās laikā tika pārrunāti tādi transporta nozarē būtiski jautājumi kā pasažieru pārvadājumi starp Latviju un Baltkrieviju. Tika izteikts gandarījums par sadarbību dzelzceļa pasažieru pārvadājumu atjaunošanā starp Rīgu un Minsku. No Baltkrievijas puses tika apliecināta interese turpināt sarunas par Venecuēlas naftas tranzīta nodrošināšanu caur Ventspils ostu.

Abu pušu pārstāvji diskutēja arī par uzņēmējdarbības veicināšanu starp Latviju un Baltkrieviju, galveno akcentu liekot uz operatīvāku informācijas apmaiņu, un pārrunāja arī citus jautājumus, kas skar transporta un sakaru nozari.

Baltkrievijas vēstnieks izteica satiksmes ministram priekšlikumu apmeklēt Minsku un tikties ar Baltkrievijas transporta ministru Ivanu Šerbo.

Tā kā satiksmes ministrs ir Latvijas un Baltkrievijas Starpvaldību komisijas Latvijas puses vadītājs, tad tikšanās laikā tika panākta vienošanās, ka nākamā komisijas sēde varētu notikt 2011.gada rudenī.

Latvijas un Baltkrievijas sadarbība ir aktīva. 2010.gada pirmajā pusgadā Latvijas ārējās tirdzniecības apgrozījums ar Baltkrieviju sasniedza 407,1 miljonu ASV dolāru. Latvijas eksports uz Baltkrieviju veidoja 174,1 miljonu ASV dolāru (2,8% no kopējā eksporta), savukārt imports no Baltkrievijas – 233,0 miljonus ASV dolāru (4,2% no kopējā importa).

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!